NP: U 15 dana četiri lica zatečena u nelegalnom izlovu ribe - Vijesti.me
ODUZETA DVA PLOVILA, DVA MOTORA, SONDA...

NP: U 15 dana četiri lica zatečena u nelegalnom izlovu ribe

Skadarsko jezero: Ilustracija
Skadarsko jezero: Ilustracija

Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero u saradnji sa Sportsko – ribolovnim klubom Podgorica u proteklih 15 dana zatekla je u vršenju nelegalnog izlova ribe četiri lica.

Kako je saopšteno iz NP u istom periodu privremeno su oduzeta dva plovila,dva vanbrodska motora, električna sonda, električni pretvarač i akumulator, 14 mreža i pari sa 80 udica.

"Podsjećamo da je između Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore i Sportsko – ribolovnog kluba Podgorica potpisan Sporazum o saradnji, kako bi kroz zajedničku, ali i saradnju sa drugim subjektima, radili na efikasnijoj zaštiti ribljeg fonda i suzbijanju svih oblika nelegalnih aktivnosti na prostoru NP Skadarsko jezero", poručuju iz NP.

Pored aktivnosti na spriječavanju nelegalnog izlova ribe zaposleni u Službi zaštite, u saradnji sa inspektorima Odsjeka za inspekciju turizma, procesuirali su 17 prijava zbog nelegalog prevoza turista u NP Skadarsko jezero.

"Služba zaštite NP Skadarsko jezero redovno obavlja kontrolu prostora i u saradnji sa drugim subjektima doprinosi očuvanju i zaštiti prirodnih i kulturnih vrijednosti parka . Građani ovoj službi mogu prijaviti sve nezakonite aktivnosti na broj 067/424-318", poručuju PR službe Nacionalnih parkova.


Vidi sve komentare