Nuhodžić: Posvećen rad doprinio uspješnoj sezoni sa aspekta zaštite od požara

Ministar je posebno pozdravio ućešće građana, koji su, poštujući preporuke nadležnih organa i aktivnim djelovanjem uticali da požara bude znatno manje nego prošlih godina
428 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Službe zaštite i spašavanja protekle požarne sezone reagovale su blagovremeno i profesionalno, a građani su se odgovorno odnosili prema njihovim uputstvima, ocijenjeno je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića sa predstavnicima lokalnih službi zaštite i spašavanja.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova kazali su da su Nuhodžić i predstavnici službi zaštite i spašavanja ocijenili da su, i pored povoljne meteorološke situacije, svi subjekti u sistemu uložili značajne napore i koordiniranim angažovanjem na terenu učinili da sezona bude uspješna sa aspekta zaštite od požara.

Tome je, kako je konstatovano, doprinijela i bolja kadrovska i materijalno-tehnička pripremljenost službi.

„Službe zaštite i spašavanja tokom protekle požarne sezone, u saradnji sa ostalim učesnicima sistema, reagovale blagovremeno i profesionalno, a građani su se odgovorno odnosili prema njihovim uputstvima“, ocijenjeno je na današnjem sastanku.

Nuhodžić je iskazao veliko poštovanje pripadnicima lokalnih službi, koji su, kako je naveo, preventivnim aktivnostima i operativnošću u konkretnim situacijama doprinijeli suzbijanju požara na otvorenom prostoru.

On je posebno pozdravio ućešće građana, koji su, poštujući preporuke nadležnih organa i aktivnim djelovanjem uticali da požara bude znatno manje nego prošlih godina.

„Vjerujem da ćemo u tom pogledu nastaviti i kada su drugi hazardi u pitanju i da ćemo i dalje biti saradnici i saveznici u zaštiti od elementarnih i drugih nepogoda“, naglasio je Nuhodžić.

Na sastanku je zaključeno da je uspješna sezona podsticaj da se dodatno ojača rad svih službi i institucija koje imaju obaveze u sistemu zaštite i spašavanja i preduzmu neophodne mjere, kako bi se na još kvalitetniji način suočili sa izazovima u oblasti zaštite od svih vrsta hazarda.

Bonus video: