NVO "Naša akcija" postavila "Malu biblioteku na otvorenom" u Virpazaru

"Biblioteka je na malom trgu u centru Virpazara koji ima klupe i zelenu površinu koja je idealna za uživanje i čitanje"
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2016. 09:55h

NVO “Naša akcija” zajedno sa svojim volonterima i lokalnim partnerom Lake Skadar Zabes Holiday postavila je juče “Malu biblioteku na otvorenom – Virpazar” pored zgrade Turističke organizacije Virpazar.

To je peta mala biblioteka koja funkcioniše po principu uzmi knjigu i ostavi knjigu.

"Biblioteka je na malom trgu u centru Virpazara koji ima klupe i zelenu površinu koja je idealna za uživanje i čitanje" saopšteno je iz NVO "Naša akcija".

Mala biblioteka je kako se navodi u saopštenju, mjesto u lokalnoj zajednici gdje građani bilo kog uzrasta mogu, po principu "uzmi knjigu, vrati knjigu" naći na javnoj i pristupačnoj lokaciji sebi interesantnu literaturu.

U svojoj bazičnoj formi, mala biblioteka je ormar ili kutija puna knjiga i časopisa, koju bilo ko moze da koristi i da pozajmi pa vrati, i donira neke knjige i časopise da bi drugi mogli da uživaju u njima. Svako može da učestvuje, i uživa u ovom projektu.

"Kao i svi slicni projekti koji služe za jačanje zajednica, a u ovom slučaju i promociju čitanja, pozivamo građane, nevladine i druge organizacije širom Crne Gore da nam se pridruže. Dobri projekti se nikad ne ostvaruju u vakumu, nego sa mnogo vrijednih ručica" navodi se u saopštenju.

“Mala biblioteka na otvorenom – Virpazar” oslikana je od strane partnerske organizacije NVO "AUT" - Alternativni centar za potrebe mladih.

NVO "Naša akcija" je ranije postavila male biblioteke a projekat je planiran da nastavi i u drugim gradovima Crne Gore.

"Posle odrađene akcije volonteri su uspjeli da uživaju u čarima kajakarenja i samog jezera"kazali su iz nevladine organizacije.

Ovaj projekat je na lokalnom nivou dio globalnog projekta "Little Free Liberary" (www.littlefreeliberary.org) na kojem će i ove bibliotekice uskoro biti registrovane.

Galerija

Bonus video: