Od asfalta na starom putu za Danilovgrad ni traga, ali mašine punom parom drobe kamen

Radnici "Gradnja prometa" eksploatišu stijene sa Malog brda, radovi na Momiškoj škali kasne
491 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2013. 15:18h

Radnici preduzeća "Gradnja promet" eksploatišu kamen sa Malog brda tokom rekonstrukcije starog puta ka Danilovgradu, od Momišića do mosta na Zeti u Rogamima.

Da li vlasnik danilovgradskog preduzeća Radomir Kalezić ima dozvolu da drobi kamen, ili pak to radi samovoljno, i da li je eksploatacija jedan od razloga zbog čega kasne radovi, "Vijesti” nijesu uspjele da saznaju u protekla dva dana.

Kalezić nije odgovarao na pozive i sms poruke, a iz Glavnog grada, pravdajući se da su na godišnjem odmoru, nijesu odgovorili na pitanja "Vijesti", iako je portparolka Sanja Popović prvobitno saopštila da će se potruditi da to učine.

Ko zna koji po redu rok za završetak rekonstrukcije puta, u utorak je ponovo probijen nakon što su iz Glavnog grada tada saopštili da će dionica biti zatvorena još mjesec.

Rekonstrukcijom je predviđena saobraćajnica širine sedam metara i trotoar sa jedne strane, ali mještani tvrde da radnici posljednjih dana samo melju ogromne količine kamena odvaljene od Malog brda.

U to su se 21. i 22. avgusta uvjerili i reporteri "Vijesti", vidjevši ogromnu količinu samljevenog kamena u blizini mosta u Rogamima.

Rekonstrukcija saobraćajnice prema Danilovgradu firma “Gradnja promet” počela je još 2011. godine. Posao im je povjeren bez raspisivanja tendera, a tada je saopšteno da treba da prošire saobraćajnicu, što je podrazumijevalo i “kresanje” Malog brda.

Sudeći po radovima koji se obavljaju posljednjih dana, taj posao tada nije završen.

Gradonačelnik Miomir Mugoša ranije je saopštio da “Gradnja promet” te radove izvodi praktično besplatno, samo uz nadoknadu ulja i goriva koje potroše građevinske mašine.

Nakon navodnog završetka prve faze rekonstrukcije, raspisan je tender za izgradnju potpornih zidova, a potom i sada već potpuno razrovane saobraćajnice. Posao je ponovo povjeren firmi “Gradnja promet”, a dionica je, u međuvremenu, nekoliko puta otvarana, između ostalog i uoči lokalnih i parlamentarnih izbora.

Zbog radova koji je trebalo da budu završeni još početkom jula 2012. godine, građani Rogama i Pipera preko Vranića saobraćaju do Podgorice.

Kubik dvadesetak eura

Reporteri “Vijesti” vidjeli su 22. avgusta na putu, u blizini mosta, dva bagera, drobilicu, mašinu za odvaljivanje kamena (pikamer) i kamion.

Drobilica je i 23. avgusta bila na istom mjestu i radila punom parom, a reporteri nijesu primijetili da se na putu izvode bilo kakvi drugi radovi.

Kubik mljevenog kamena košta dvadesetak eura.

Galerija

Bonus video: