Od septembra bolja struja u Barutani

Vodovod u Lješanskoj nahiji da preuzme gradsko preduzeće
135 pregleda 1 komentar(a)
MZ Barutana, Foto: Arhiva Vijesti
MZ Barutana, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 25.07.2015. 18:42h

Mjesna zajednica Barutana od septembra treba da ima snabdijevanje električnom energijom bez učestalih prekida, saopšteno je nakon sastanka novoizabranog predsjednika te MZ Milenka Vukčevića sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem.

Iz MZ Barutana je saopšteno da je Stijepović pozdravio i podstakao napore Elektroprivrede da žitelji dobiju stabilno napajanje strujom izgradnjom posebnih uređaja na postojećoj mreži i potpunom rekonstrukcijom trafo -stanice, sa koje se napajaju sva sela.

“...Stijepović je izrazio realnu nadu da ćemo nakon završetka najavljenih radova na elektromreži, već od septembra ove godine imati snabdijevanje električnom energijom bez učestalih prekida...”, saopšteno je iz MZ Barutana.

Učesnici sastanka su, kako je saopšteno, saglasni da je nemjerljiv značaj stavljanja u funkciju “Vodovoda - Lješanska nahija” i njegovog ustupanja na upravljanje, održavanje i dalji razvoj mreže gradskom preduzeću “Vodovod i kanalizacija”.

“Na ovaj način, bićemo korak bliže trajnom rješavanju dugogodišnjeg problema područja sa vodosnabdijevanjem”, saopšteno je te MZ.

Gradonačelnik je navode, podržao istražne radove na otkrivanju podzemnog izvorišta Kaluđerovo oko u priobalnom dijelu Skadarskog jezera.

“Ukoliko se potvrde pretpostavljene količine podzemnih dotoka, ovo izvorište bi poslužilo kao vodovodni zahvat iz koga bi se Lješanska nahija snabdijevala vodom”, saopštili su iz MZ Barutana.

Bonus video: