Opština Herceg Novi plaća udžbenike za učenike prva četiri razreda

Pretprošle godine knjige su dobili prvaci, lani đaci prva tri razreda, a za školsku 2019/20. godinu i učenici četvrtog razreda osnovnih škola
273 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Slavica Kosić
Ilustracija, Foto: Slavica Kosić

Opština će ove godine obezbijediti 1.412. kompleta udžbenika za sve učenike prva četiri razreda u četiri hercegnovske osnovne škole.

“Tender za nabavku udžbenika raspisan je danas, a kompleti će, kao i proteklih godina biti dostavljeni školama i đacima uručeni u učionicama prvog dana nove školske godine”, navedeno jer iz lokalne uprave. .

Ističu i da je broj kompleta udžbenika koje Opština obezbjeđuje iz godine u godinu sve veći. Pretprošle godine knjige su dobili prvaci, lani đaci prva tri razreda, a za školsku 2019/20. godinu i učenici četvrtog razreda osnovnih škola.

“Nabavka udžbenika je jedna od brojnih aktivnosti koje Opština Herceg Novi sprovodi, iako nije zakonom obavezna, a sve u cilju poboljšanja standarda u školama i podrške djeci i mladima. Lokalna uprava, preko Sekretarijata za kulturu i obrazovanje, tokom cijele školske godine obezbjeđuje besplatan prevoz svim đacima iz sela i prigradskih naselja, kao i onima čije su porodice u teškoj materijalnoj situaciji i štićenicima Dječijeg doma „Mladost“, dodjeljuje stipendije i nagrade za najuspješnije, pomaže odlazak na takmičenja i edukativne sadržaje, te učešćem u različitim projektima predstavlja stalnog partnera i podršku vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji grada”, naveli sui z lokalne uprave.

Bonus video: