Opština Rožaje: Karantin u hotelu "Wahels", obezbijeđena oprema, dezinfikovane ulice...

"Uprava za imovinu će, po hitnom postupku, izvršiti nabavku sredstava za higijenu kao i sredstava za dezinfekciju ruku, radnog prostora i prateće opreme te ketering usluge za potrebe lica koja će eventualno biti smještena u objektu", saopšteno je iz Opštine Rožaje
2422 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Wahels - objekat koji je određen za sprovođenje mjera karantina u Rožajama, Foto: Opština Rožaje
Hotel Wahels - objekat koji je određen za sprovođenje mjera karantina u Rožajama, Foto: Opština Rožaje
Ažurirano: 25.03.2020. 14:29h

Vlada Crne Gore prihvatila je predlog Opštiskog tima za zaštitu i spašavanje da se hotel "Wahels" u Rožajama osposobi za sprovođenje mjera karantina, saopšeno je iz ove loklane samouprave, saopšteno je danas iz Opštine Rožaje.

"Uprava za imovinu će, po hitnom postupku, izvršiti nabavku sredstava za higijenu kao i sredstava za dezinfekciju ruku, radnog prostora i prateće opreme te ketering usluge za potrebe lica koja će eventualno biti smještena u objektu", navodi se u saopštenju Opštine Rožaje.

U saopštenju se dodaje da rožajska lokalna samouprava aktivno sprovodi i druge mjere zaštite od širenja koronavirusa.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Opštine Rožaje Rahmana Husovića, obezbijedili su zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju ruku za zaposlene koji zbog opisa poslova moraju biti na radnim mjestima.

"U lokalnoj samoupravi i javnim službama na snazi je poseban režim rada u koji je uključen samo neophodan broj zaposlenih. Izvršena je i dezinfekcija ulica kao i javnih i stambenih objekata", piše u saopštenju.

Kako su istakli, Opštinski tim za zaštitu i spašavanje predvođen Husovićem, definisao je Plan rada i budno prati epidemiološku situaciju kao sprovođenje privremenih mjera zaštite na lokalnom nivou.

"Za sada je 180 osoba pod zdravstveno sanitarnim nadzorom u opštini gdje za sada nema slučajeva zaraze", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: