Opština Ulcinj prodaje imovinu na Pristanu

Sve katastarske parcele svojina su Vlade, dok pravo raspolaganja ima Opština. Pozivu je prethodila saglasnost Vlade i odluka lokalnog parlamenta iz jula prošle godine
2050 pregleda 0 komentar(a)
Sporni plac koji su ljetos ogradili Išmakići, Foto: Samir Adrović
Sporni plac koji su ljetos ogradili Išmakići, Foto: Samir Adrović

Opština Ulcinj raspisala je javni poziv za učešće na aukciji za prodaju pet katastarskih parcela ukupne površine 448 kvadrata na Pristanu, po početnoj cijeni od 900 hiljada eura. Aukcija će biti održana petog februara u zgradi Opštine.

Sve katastarske parcele svojina su Vlade, dok pravo raspolaganja ima Opština. Pozivu je prethodila saglasnost Vlade i odluka lokalnog parlamenta iz jula prošle godine. U pozivu se napominje da su kvadrat jedne parcele zauzeli Šefkija i Paskvalina Išmakić na osnovu elaborata iz 2018.godine.

Išmakić je ranije “Vijestima” kazao da se u kvadraturi oglašene parcele nalaze i njegovih, ne jedan, nego 28 kvadrata.

On je ogradio južni dio parcele, koji se graniči sa njegovom kućom pored džamije na Pristanu i postavio tablu sa natpisom: “Privatni posjed Išmakić Šefkije i Paskvaline”. Sekretar za zaštitu imovine Ahmet Aloshi kazao je tada da na parceli nema svojinskog spora i „da je sve je opštinsko i čisto, jedan kroz jedan“.

Išmakić, koji živi u Australiji, poručio je lokalnoj vlasti da se ne igra sa njegovom imovinom jer će u suprotnom, direktno obavijestiti ambasadu u Podgorici. On je kazao „da nije u pitanju samo 28 kvadrata, nego puta tri“, aludirajući na spratove koji će biti podignuti.

Iako je odluka prošla u parlamentu, predsjednik SO Ilir Čapuni tada je iskazao strahovanje da zbog mogućih imovinskih sporova, od prodaje parcele Opština može imati samo štete. Založio se da se na tom mjestu, na kom je nekad bio ulcinjski škver, sagradi pomorski muzej, ali njegova inicijativa nije prošla.

Bonus video: