Osam porodica će morati da napusti kuće, brojna oštećenja

Opštinskom štabu za suzbijanje posljedica od elementarnih nepogoda u Plavu do sada su prijavljena znatnija oštećenja na preko 100 kuća
733 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2018. 18:13h

Osam porodica, sedam iz Plava i jedna iz beranskog sela Vinicka će morati da privremeno potraže drugi krov nad glavom, jer su njihove stare kuće oštećene u zemljotresu koji je danas pogodio Crnu Goru, a čiji je epicentar bio bio u blizini Plava na planini Visitor na dubini od pet kilometara, podaci su TV "Vijesti".

Opštinskom štabu za suzbijanje posljedica od elementarnih nepogoda u Plavu do sada su prijavljena znatnija oštećenja na preko 100 kuća.

"Mogu da kažem da je preko 100 kuća oštećeno, da sedam familija je evakuisano iz svojih domova. Većina njih, osim dvije porodice koje ćemo da smjestimo u hotel "Rosi", su smješteni kod svojih najbližih. Opštinska komisija za elementarne nepogode će izaći i procijeniti vrijednost tih oštećenja", kazao je predsjednik opštine Plav Orhan Šahmanović.

Šahmanović je rekao i da štab neprekidno zasijeda.

U Beranama je prema riječima načelnika Službe zaštite i spasavanja Tiha Bogavca izmještena porodica iz sela Vinicka čija je kuća znatnije oštećena i nesigurna je za dalje stanovanje.

"Službenici Službe zaštite i spasavanja obilaze teren grada i opštine i osim oštećenja na dimnjacima za sada nemamo informacije o tome da je bilo neke veće štete ili da je ne daj Bože nekome bio ugrožen život", kazao je ranije šef Službe Mirza Medunjanin.

I u Beranama su na terenu pripadnici Službe zaštite i spasavanja i uklanjaju materijal koji je otpao sa krovova starijih zgrada.

Načelnik ove službe Tiho Bogavac rekao je portalu "Vijesti" da su oštećenja unutar stanova zabilježena u starijim zgradama, a da su dimnjaci na nekim zgradama potpuno uništeni.

Na staroj zgrade Nišavića pekare u Beranama rasklimao se ciglani krov.

Zemljotres je uzrokovao i odron na putu Andrijevica - Murino zbog čega je saobraćaj bio u prekidu.

Čitaoci "Vijesti" iz sela Ulotina kod Andirjevice, kazali su da je zemljotres ostavio posljedice na kućama. Na nekima je došlo do pucanja vanjskih zidova, a na nekima su krovovi urušeni.

Zemljotres se najviše osjetio u podvisitorskim selima, Pepiću i Murini. U Pepiću i mjesnom centru Murini, nema objekta i kuće koja nije, u većoj ili manjoj mjeri oštećena. Na Murini je bilo kuća koje su morale biti iseljene.

Zemljotres je izazvao paniku u Plavu, Gusinju, Andrijevici, Beranama, Podgorici i drugim gradovima, a osjetio se i u okolnim državama.

Galerija

Bonus video: