Osjetite duh starih dobrih vremena: Zavirite u kino "Kultura", titogradske poslastičarnice...

"Jedinstvena izložba "Vikend u Titogradu" osmišljena je da pokaže kako je izgledao život u glavnom gradu Crne Gore sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, kroz svakodnevicu običnog čovjeka"
124 pregleda 0 komentar(a)
Vikend u Titogradu, Foto: Delta City
Vikend u Titogradu, Foto: Delta City
Ažurirano: 06.10.2016. 13:02h

U šoping molu "Delta City", od sjutra do 16. oktobra biće organizovana manifestacija "Vikend u Titogradu", koja će svim posjetiocima omogućiti da se na kratko vrate u stari Titograd, osjete mirise i ukuse nekadašnjih poslastičarnica, zavire u bioskop kina "Kultura" i osjete duh "starih dobrih vremena".

Izložba će biti otvorena sjutra u 20 časova, a nakon toga posjetioci je mogu vidjeti svakog dana od 10 do 22 časa.

"Jedinstvena izložba "Vikend u Titogradu" osmišljena je da pokaže kako je izgledao život u glavnom gradu Crne Gore sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, kroz svakodnevicu običnog čovjeka. Omogućiće posjetiocima šoping-mola da ovaj period dožive svim čulima putem autentičnih eksponata i karakterističnih scenografija", saopšteno je iz "Delta City".

Svi zainteresovani, kako su istakli, moći će da zavire u "Kino Kulturu", gdje će moći da pogledaju kolažne-duhovite inserte iz jugoslovenskih filmova, kao i sačuvane filmske materijale Titograda, a posjetioci će imati priliku da vide stare fotografije bioskopa, mini retrospektivu kamera i vjerodostojne kopije karata iz tog vremena.

"Nezaobilazni dio Titograda bila je i poslastičarnica, posjetioci će imati priliku da vide kako su izgledale titogradske "kuće slatkiša", sa retro vitrinama za kolače, propisno odjevenim poslastičarima i rekvizitima iz tog vremena. Vikend u Titogradu donijeće priliku zainteresovanima da uđu i u tadašnju zgradu Opštine, gdje će moći da vide autentične stolove i stolice, slike, uređaje, kao i tadašnju aparaturu za plastifikaciju ličnih karti", naveli su iz šoping mola.

Posjetioci će moći da u titogradskoj fotografskoj radnji vide brzu izradu fotografija, retrospektivnu postavku deset foto-aparata, aparaturu za pravljanje slika u tom vremenu.

"Stara Jusovača odgovoriće na brojna pitanja o ovom objektu starog Titograda, a Vojni odsjek će prikazati osnove služenja vojnog roka u gradu, u saradnji sa Centrom za transfuziju krvi sa mladim medicinskim osobljem odjevenim po standardima tog vremena", naveli su organizatori.

Bonus video: