Oslobađanjem Fonda plaćanja komunalija, Opština Budva dobila 10 stanova

Dogovor je aminovala i Skupština, a riječ je o iznosu od 402.699 eura koliko bi bile komunalije
0 komentar(a)
Skupština opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Skupština opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 09.07.2014. 18:46h

Opština Budva oslobodila je crnogorski Fond za solidarno stambenu izgradnju (CFSSI) plaćanja komunalija, na ime čega će u zgradi planiranoj na parceli kompanije “BSP ” u naselju Lazi da dobije deset stanova, namijenjenih za zaposlene u opštinskoj administraciji.

Ovaj aranžman aminovala je Skupština opštine, a riječ je o iznosu od 402.699 eura, koliko su obračunate komunalije za četvorospratnu zgradu, bruto građevinske površine 2.077 kvadrata.

Fond za solidarno stambenu izgradnju pet godina je dobar partner lokalnoj upravi i zahvaljujući toj saradnji podignuta je do sada jedna zgrada, a u izgradnji još jedna, gdje je lokalna uprava, dajući zemljište i oslobađajući plaćanja komunalija, dobila stanove za svoje, kao i radnike javnih preduzeća i ustanova.

Nova zgrada, u kojoj će Opština dobiti deset stanova, biće izgrađena na parceli firme “BSP ”, a stanovi će biti ponuđeni zaposlenima koji nijesu riješili stambeno pitanje po cijeni od 750 eura po kvadratu.

“Kroz projekat do krova nad glavom došlo je oko 1.600 porodica u svim opštinama. U Budvi je izgrađena jedna zgrada sa 107 stanova, gradi se još 131 stan, a planirana je gradnja još pedesetak. Stanove su uglavnom kupili zaposleni u državnoj administraciji, javnom sektoru i turizmu. Interesovanje je veliko zahvaljujući lakoći kupovine, odnosno znatno nižim cijenama koje država subvencionira”, naveli su u Crnogorskom fondu za solidarno-stambenu izgradnju.

Bonus video: