Otpadne vode pored Dječje bolnice

Mještani iz Ulice Arsenija Boljevića potpisali peticiju da se zabrani odlaganje otpadnih voda direktno u Moraču, iz “Vodovoda” tvrde da je riječ o cjevovodu
196 pregleda 4 komentar(a)
Otpadne vode pored Dječje bolnice, Foto: Privatna arhiva
Otpadne vode pored Dječje bolnice, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.11.2015. 20:00h

Predstavnica “Vodovoda i kanalizacije” Nataša Novaković naglasila je da se ispuštanje otpadnih voda na lokaciji iza Dječje bolnice obavlja „direktno i isključivo u cjevovod“, odnosno glavni kolektor fekalne kanalizacije.

Prije par dana Skupština etažnih vlasnika stambenih zgrada u Ulici Arsenija Boljevića, u saradnji sa Forum mladih SDP-a pokrenula potpisivanje peticije za zabranu odlaganja otpada direktno u Moraču.

“Na lokaciji iza Dječje bolnice prolazi kolektor prečnika 800 mm, koji je ujedno i mjesto određeno da se vrši pražnjenje cisterni sa fekalijama od strane svih pravnih subjekata, na nivou Glavnog grada, koji imaju dozvolu za obavljanje tih djelatnosti”, saopštila je Novaković.

Ona je saopštila da je na osnovu Zakona o vodama, kao i Pravilnika kojim se bliže propisuje kvalitet i sanitarno-tehnički uslovi za ispuštanje otpadnih voda, propisano da se sadržaj septičkih jama ispušta u odgovarajući objekat javne kanalizacije, uz saglasnost pravnog lica koje upravlja javnom kanalizacijom.

Novakovićeva je navela da će problem neprijatnih mirisa koji se javljaju kao posljedica istakanja sadržaja iz septičkih jama u kolektor, biti riješen tek nakon izgradnje novog Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Jedan od stanara iz zgrade preko puta Dječje bolnice, Aleksandar Milačić, kazao je da su stanari osam zgrada potpisali peticiju. On tvrdi da se na ovoj lokaciji svakodnevno ispuštaju fekalije neposredno iza Dječje bolnice.

“Na ovoj lokaciji svakodnevno dolazi po deset ili 15 cisterni. Nekada se to radilo uveče, ali sada je intenzivirano”, rekao je Milačić.

Bonus video: