Padali šljemovi: Obračun komandira i vatrogasca u Podgorici

Zar mislite da bi moj poslodavac Miomir Mugoša dozvolio da ja na nekoga ovdje nasrćem? Istog časa bi me suspendovao, kaže komandir Pješčić
118 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2011. 04:28h

Vatreno je bilo juče na obuci vatrogasaca u trening cetru na Starom aerodromu. Vatrogasac Predrag Milikić tužiće komandira Službe Radomira Pješčića zbog fizičkog napada koji je prekinuo redovnu obuku.

Milikić je ispričao “Vijestima” da ga je Pješčić "drmusao" i bacio mu šljem sa glave, tvrdeći da nije namješten pravilno, te da mu jakna nije zakopčana kako treba.

Pješčić kaže da želi od vatrogasne službe da napravi "suvenir grada"

Zar bi Miomir Mugoša dozvolio nasrćanje?

Milikić će kaže o slučaju obavijestiti gradonačelnika Podgorice Miomira Mugošu i ombudsmana Šućka Bakovića.

Pješčić je negirao optužbe, i rekao da je samo vršio provjeru da li vatrogasci pravilno koriste ličnu opremu.

"Moja funkcija, ličnost i dostojanstvo mi ne dozvoljavaju da nasrnem na bilo koga, a kamoli na vatrogasca. Zar mislite da bi moj poslodavac Miomir Mugoša dozvolio da ja na nekoga ovdje nasrćem? Istog časa bi me suspendovao", smatra Pješčić.

Zabranili mu da koristi telefon

Milikić je kazao da je odmah nakon incidenta obavijestio policiju, te su policajci od njega uzeli izjavu i kazali mu da će upozoriti Pješčića da mu ne prilazi.

"Ne znam da li su to učinili, jer je nakon toga komandir došao i obratio se lično meni, da ne smijem koristiti mobilni telefon. Sa mnom se tako ne može ophoditi, jer imam preko 40 godina i 16 godina radnog iskustva", kazao je Milikić, apelujući na sve nadležne institucije da ga zaštite.

Pješčić je kazao da je tokom stalnih vježbi na 13 ipo metara dugačkim stubama, teškim oko 100 kilograma, koje se radi poboljšanja efikasnosti službe izvode svakog dana u toku radnog vremena, primijetio da pojedini vatrogasci nijesu propisno koristili svoju opremu.

Milikić smatra da je Pješčić mogao da ga kazni ili suspenduje, a ne da ga "raskuba" kao što je juče učinio

On kaže da je otišao kod vatrogasaca da provjeri o čemu se radi i izvršio smotru, demonstrirajući ekipi "Vijesti" na koji način je bacio šljem vatrogascu, provjeravao kako mu je zakopčana jakna i vezane pertle.

Pješčić: Ostala jedna grupica...

"Eto, to je to vučenje o kome je pričao", kazao je Pješčić.

On tvrdi da su se neke stvari promijenile od kada je on stupio na funkciju, jer želi od službe da napravi "suvenir grada".

Ostala grupica, kaže Pješčić, "koja se protivi svakom radu i smeta im sve što je pozitivno, iako su vatrogasci nagrađeni za prošlu sezonu sa dodatnih 10 ili 15 odsto na platu".

Vatrogasci su ranije negodovali jer su tokom ljetnje sezone gasili rekordnih 2100 požara bez osiguranja, a posebno ih je naljutilo kada je Pješčić kupio džip “rendž rover” , vrijedan preko 72 hiljade eura.

Kao da je vlasnik

Milikić smatra da je Pješčić mogao da ga kazni ili suspenduje, a ne da ga "raskuba" kao što je učinio.

"Nikad se ništa slično nije desilo nijednom vatrogascu u Vatrogasnoj službi. Nešto slično nikada nije uradio ni rukovodilac službe ili vođa smjene, a kamoli komandir - kazao je on.

On se požalio da se Pješčić ponaša kao da je "sve to njegovo privatno vlasništvo", te da nije reagovao na njegove dopise da ga primi na razgovor.

"Kolega koji je ranije imao verbalni duel sa pravnicom Službe je suspendovan na četiri mjeseca i kažnjen 30 odsto od plate, pa se pitam šta će se preduzeti kada komandir fizički nasrne na vatrogasca", rekao je Milikić.

Galerija

Bonus video: