Parsons na Cetinju: Susret sa Bogdanovićem i književno veče u Nacionalnoj biblioteci

"On se zahvalio gradonačelniku Bogdanoviću na toplom prijemu i istakao da mu je zadovoljstvo što je bio u prilici da posjeti crnogorsku prijestonicu"
54 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2017. 18:54h

Jedan od najznačajnijih savremenih britanskih i svjetskih pisaca Toni Parsons boravio je danas na Cetinju u okviru petodnevne posjete Crnoj Gori, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Prijestonice.

"On se susreo sa gradonačelnikom Prijestonice Aleksandrom Bogdanovićem, nakon čega je održao književno veče u prepunoj sali Nacionalne biblioteke „Đurđe Crnojević“. Gradonačelnik Bogdanović iskazao je zadovoljstvo činjenicom da Parsons boravi u Crnoj Gori, ali i time što je odlučio da posjeti kulturnu, istorijsku i duhovnu prijestonicu Crne Gore. Parsons je kazao da je našu zemlju prvi put posjetio prije 44 godine i da je ovdje uvijek bio lijepo primljen. On se zahvalio gradonačelniku Bogdanoviću na toplom prijemu i istakao da mu je zadovoljstvo što je bio u prilici da posjeti crnogorsku prijestonicu. On je govorio o svom životnom putu, te iskustvima i kao romanopisca i kao novinara za muzičke magazine", navodi se u saopštenju.

U saopštenju podsjećaju da je tokom svog boravka u Crnoj Gori, Parsons održao predavanje na Univerzitetu Donja Gorica i druženja sa čitaocima u prostorijama „Nove knjige“, zatim u Herceg Novom, Cetinju i Budvu.

Toni Parsons je rođen u Londonu. Na početku karijere bavio se muzičkim novinarstvom i bio je muzički kritičar u NME kao jednom od najznačajnijih magazina ove vrste u Britaniji. Njegov roman Čovjek i dječak za prvih nekoliko mjeseci prodat je u tiražu od 750 hiljada primjeraka, da bi nešto kasnije otpočeo i rad na serijalu detektivskih romana. Izdavač Tonija Parsonsa za Crnu Goru je “Nova knjiga”.

Galerija

Bonus video: