Pljevlja: Upucan pas, vjeruje se da je to još jedan okršaj sa lutalicama

"Pljevaljci generalno ne vole napuštene pse i gledaju da ih se otarase na različite načine"
103 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2014. 19:06h

U okolini Pljevalja, na livadama kod naselja Doganje juče je pronađen pas koji je upucan vatrenim oružjem. I.B. koja je primijetila psa ispričala je da je prizor koji je zatekla, tokom porodične šetnje sa svojim psom, bio jeziv, prenosi portal Životinje.rs.

Kada mu je prišla, pas je i dalje bio živ, ali je za samo nekoliko minuta uginuo...

"Bila sam u šetnji sa porodicom kada smo čuli pucanj. Isprva nismo bili sigurni da je riječ o pucnju, jer je u blizini rudnik, a slični zvuci često dopiru i odande. Nakon 20 sekundi čuo se i drugi pucanj. Dva automobila su projurila velikom brzinom i zbog nepreglednog predjela nisam mogla da vidim broj registarskih tablica".

Kada su poslije nekoliko minuta, vraćajući se prema gradu, došli pored puta gdje su vozila prošla, ugledali su ranjenog psa.

"Ležao je na oko pet metara od puta, a oko njega je bilo mnogo krvi. Precizno je pogođen između prednjih nogu. Kada sam mu prišla mislim da nije konstatovao ni nas, a ni mog psa. Bio je ukočen, a onda je u jednom trenutku samo spustio glavu...".

I.B. kaže da vjeruje da ovaj pas nije imao vlasnika i da je ovo bio samo način da se "neki ljudi riješe lutalica koje su im bile na smetnji".

"Pljevaljci generalno ne vole napuštene pse i gledaju da ih se otarase na različite načine. Eto, i moj pas je uginuo prije petnaestak dana jer je pojeo bačeni otrov namijenjen napuštenim psima. Bar pet puta moja porodica je nalazila otrov za pacove na šetalištima, po parkovima...".

Cio slučaj prijavljen je policiji.

"Da, zvala sam policiju i sve im ispričala, a oni su mi uzeli podatke. Zvali su me opet, i ponovo sam sve to ispričala. To je to što se njih tiče…", - rekla je I.B. za portal Životinje.rs.

Nadamo se da će počinioci ovog monstruoznog dela biti uskoro otkriveni.

Galerija

Bonus video: