Podgorica: Atlas centar nema upotrebnu dozvolu

Kompanija nije priložila ni izjave da je centar građen “u skladu sa građevinskom dozvolom i revidiranim glavnim projektom”
223 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2014. 19:34h

Direktorat za građevinarstvo Ministarstva održivog razvoja odbilo je da izda upotrebnu dozvolu za “Atlas capital centar”, jer podgorička kompanija “Atlas centar”, između ostalog, nije izmirila ekološku naknadu za investicije Agenciji za zaštitu životne sredine.

Ta Agencija pisanim je putem obavijestila resorno ministarstvo da “Atlas centar”, firma koju je osnovala Atlas grupa, vlasništvo biznismena Duška Kneževića i kompanija “Acosta investments limited” sa Britanskih djevičanskih ostrva, nije ispunila zakonsku obavezu. Zakonom o zaštiti životne sredine propisano je da iznos te naknade bude jedan odsto od vrijednosti investicije. S obzirom da je u više navrata isticano da je investicija “Atlas capital centra” iznosila čak 140 miliona eura, to je iznos ove naknade 1,4 miliona eura.

Zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole odbijen je sa obrazloženjem da “Atlas centar” nije priložio izjavu nadzornog inžinjera da je objekat izgrađen u skladu sa građevinskom dozvolom, niti izjavu vodećeg projektanta da je izgrađen u skladu sa revidiranim glavnim projektom.

Iz ove podgoričke kompanije odbili su da komentarišu ovakve informacije, a odgovori na pitanja “Vijesti” redakciji nijesu dostavljeni duže od sedam dana. “Atlas capital centar” je zajednička investicija kompanija iz Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata - Atlas grupe i Abu Dhabi Capital grupe. Atlas kapital centar smješten je u poslovno-administrativnom dijelu Podgorice i obuhvata stambeni dio, komercijalnu zonu i poslovni centar.

Prostire se na 90.000 kvadrata izgrađenog prostora, od čega je 13.000 m2 stambenog prostora, isto toliko prostora za trgovine i oko 40.000 m2 drugog poslovnog prostora. Komercijalna zona na dva nivoa, rezervisana je za ugostiteljske sadržaj.

Stambeni apartmani se prostiru na pet nivoa, ima ih 90, a investitor se pohvalio da su građeni prema najvišim standardima, potpuno prilagođeni savremenom stilu života.

Poslovni centar, treću cjelinu Atlas centra, čine tri lamele od šest, sedam i devet spratova.

Galerija

Bonus video: