Podgorica: Građani i preduzeća donirali školski pribor za siromašnu djecu

87 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2014. 19:56h

U okviru humanitarne akcije "Podijelimo, jer zajedno možemo više", članovi udruženja "Roditelji" danas prikupljaju udžbenike i školski pribor za djecu iz socijalno ugroženih porodica u šoping molu Delta siti.

Predstavnica udruženja Tijana Žegura kazala je da su sakupili oko 5.000 eura donacije, zahvaljujući Lutriji Crne Gore, Lovćen osiguranju, Volcano kladionicama, Zavodu za udžbenike Crne Gore, Montefarmu, preduzeću "Donator"...

Rekla je da do podneva nijesu uspjeli da obezbijede sve udžbenike za djecu, te da očekuje da ljudi dobre volje do kraja dana doniraju još pet kompleta koji fale

Žegura je dodala da je odziv građana bio veliki, te da će u toku dana da uruče 75 novih kompleta udžbenika, kao i školski pribor za nekoliko stotina mališana iz socijalno ugroženih porodica.

"Nadamo se da će narednih godina sva preduzeća biti osviješćena kao građani", istakla je.

Naglasila je da je preduzeće "Domaća trgovina" doniralo garderobu, a fabrika vode "Suza" i "Monteco" piće za volontere.

Žegura se zahvalila i članovima Volonterskog kluba gimnazije "Slobodan Škerović", koji redovno učestvuju u humanitarnim akcijama.

Udruženje "Roditelji" pokrenulo je akciju u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, pa su građani iz svih crnogorskih gradova mogli da donesu udžbenike, opremu i pribor u njihove opštinske kancelarije.

Ranije su iz udruženja naglasili da, prema njihovoj evidenciji, ima oko 200 porodica koje nijesu u mogućnosti da na adekvatan način opreme djecu za početak školske godine.

Na njihovoj evidenciji je, pojasnili su, i 500 djece, najvećim dijelom starijeg osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja, kojoj treba ovakav vid pomoći.

Udruženje "Roditelji" je i prethodnih godina organizovalo akciju "Podijelimo, jer zajedno možemo više", a građani, kompanije i organizacije su uvijek donirali veliku količinu korištene i očuvane garderobe, igračaka i školskog pribora.

Galerija

Bonus video: