Podgorica: Poplavljen veliki broj ulica

195 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2015. 18:44h

Veliki broj ulica u Podgorici je pod vodom, nakon obilne kiše, koja je padala tokom dana.

Automobili su plivali u jezerima u ulicama generala Sava Orovića, Orjenskoj, Nikole Lopičića, Žabljačkoj.

U Ulici vojvode Vasa Bracanova poplavila su i pojedina imanja u blizini Savinog potoka, koji se takođe izlio.

Reporteri "Vijesti" u toj ulici su vidjeli, da su pojedini mještani džakovima i daskama branili svoja imanja od vode.

Veliki problem Podgoričanima je pored kiše, stvarao i jak sjevernoistočni vjetar, pa je na ulicama grada bilo mnogo polomljenih kišobrana.

Meteorolog Branko Micev je za petak najavio postepenu stabilizaciju vremena u Podgorici, odnosno padavine će tokom dana biti znatno manjeg intenziteta.

Zatvoren za saobraćaj zlatički podvožnjak

Zlatički podvožnjak je zbog obilnih padavina zatvoren za saobraćaj, a kiša praćena vjetrom je, na pojedinim ulicama prouzrokovala zadržavanja određene količine vode.

Ekipe preduzeća "Vodovod i kanalizacija" su, kako je saopšteno, konstantno na terenu i obilaze sva kritična mjesta u gradu, a intervenišu i po pozivima i prijavama građana.

"Obilne padavine ...su izazvale određene probleme u pojedinim djelovima grada gdje je, zbog konfiguracije terena, na ulicama došlo do zadržavanja određene količine vode. Napominjemo da će dežurne ekipe raditi 24 sata, kako bi se i u vrijeme ovako enormnih padavina saobraćaj odvijao nesmetano", saopšteno je iz "Vodovoda".

Iz "Vodovoda" je saopšteno da nema zastoja u saobraćaju, osim na Zlatičkom podvožnjaku, koji je i zatvoren za saobraćaj.

"Apelujemo na građane u naseljima gdje nemamo izgrađen sistem atmosferske kanalizacije, prvenstveno Starog aerodroma i dijela Vrela ribničkih, da ne otvaraju poklopce sa šahti fekalne kanalizacije, jer time mogu ugroziti sigurnost građana, ali i prozrokovati dalekosežnije posljedice i dovesti do izlivanja fekalne kanalizacije”, saopšteno je iz "Vodovoda".

Službe tog preduzeća su na zahtjev građana otklonile kvar na fekalnoj kanalizaciji na Trgu Nikole Kovačevića, dok je u Moskovskoj ulici intervenisano na odgušenju atmosferske kanalizacije.

Galerija

Bonus video: