Podgorica za novogodišnje ukrase izdvaja 50.000 eura

"Dekorativni ukrasi, nabavljeni 2007, u lošem su stanju, jer ih već osam godina montiramo i demontiramo sa stubova javne rasvjete"
123 pregleda 0 komentar(a)
ukrasi Nova godina, Foto: Arhiva Vijesti
ukrasi Nova godina, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.11.2016. 16:49h

Podgorica i gradske opštine Golubovci i Tuzi Novu godinu će dočekati sa novim ukrasima.

"Ukrasne figure će zablistati na ulicama za predstojeće novogodišnje i božićne praznike, a Podgoricu predstaviti u ruhu modernog i savremenog grada", saopšteno je iz preduzeća "Komunalne usluge".

Predstavnici tog preduzeća raspisali su tender za nabavku novogodišnjih ukrasa, za šta će izdvojiti do 50.000 eura.

"Na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja provjerenih dekorativnih ukrasa, a koji su se pokazali kao veoma kvalitetni i sa visokim nivoom estetskog izgleda, sačinjena je potrebna tehnička specifikacija za dopunu postojećih ukrasa i nabavku novih", naveli su iz "Komunalnih usluga".

Zbog smanjene količine novogodišnjih ukrasa, tokom posljednjih novogodišnjih praznika bio je ukrašen samo uži centar glavnog grada.

"Dekorativni ukrasi, koji su nabavljeni još 2007. su u prilično lošem stanju, jer ih već osam godina montiramo i demontiramo sa stubova javne rasvjete", saopšteno je ranije iz tog preduzeća.

Zbog toga, po hitnom postupku, prije tri dana je raspisan tender.

Planirana je i nabavka dvije svijetleće figure Snješka Bjelića, visine 170 i širine 125 centimetara.

"Konstrukcija figure urađena od nerđajućeg metala, presvučena izlivenim visokokvalitetnim akrilom-pleksiglasom są ugrađenim LED diodama različitih boja koje formiraju figuru Snješka Bjelića i daje efekat 3D", precizirano je dokumentacijom.

Tenderom su obuhvatili i nabavku više od sto svjetlećih zavjesa, različitih veličina, koje će biti pretežno plave i bijele boje, kao i oko 300 nizova svjetlećih lampica bijele boje.

"Ponude se predaju do 25. novembra do 9 sati. Rok za podnošenje ponuda je skraćen jer je nabavka neophodna za blagovremeno novogodišnje ukrašavanje", navedeno je u tenderu.

Bonus video: