Podgorička gimnazija proslavila 111. rođendan: Otvoren Omladinski klub

Kroz Gimnaziju od osnivanja prošlo preko 30.000 hiljada učenika, koje je obrazovalo preko 700 nastavnika i da je iznjedrila 44 narodna heroja
288 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2018. 12:57h

Kulturno zabavnim programom „Al' igra teče dalje”, đaka škole, koji je oduševio brojne goste i otvaranjem Omladinskog kluba obilježen je danas 111. rođendan podgoričke Gimnazije „Slobodan Škerović”.

Pored toga u holu škole je postavljena izložba najljepših fotografija đaka.

“Podgorička gimnazija je oduvijek podsticala talentovane đake da razvijaju svoje intelektualne sposobnosti. Ali, Gimnazija nije samo ustanova u kojoj su se sticala najkvalitetnija znanja, to je mjesto gdje su se ljudi sastajali i zauvijek vezali sa tradicionalnim okupljanjima za Dan škole i na proslavama maturskih jubileja. Tu su se generacije pripremale za život, tu su sticala znanja”, kazala je direktorica Gimnazije Zoja Bojanić Lalović.

Ona je kazala da je Gimnazija danas savremena ustanova, specijalističkim odjeljenjima, dvojezičnim, sa savremenim nastavnim sredstvima i opremljenim kabinetima.

„Kao i svih 110 godina, tako i ove 111 nižemo uspjehe na svim poljima. Iza uspjeha učenika stoje uspješni profesori”,kazala je Bojanić Lalović.

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je da đaci Gimnazije pod svodovima škole pokušavaju da žive velike ideale, koje su sebi postavili.

“Imate prva ozbiljna preipitivanja i počinjete borbu sa svime što smatrate lošim i nepravednim. Psiholozi kažu da je ključna karakteristika godina u kojima ste sada, čast da se na svijet gleda crno bijelo”, kazao je Šehović.

On je istakao da je osnova svega da đaci znaju kako se za nešto boriti i kakve ciljeve sebi postavljaju, a da će im u tome pomoći upravo ustanova u kojoj uče.

Istakao je da je kroz Gimnaziju od osnivanja prošlo preko 30.000 hiljada učenika, koje je obrazovalo preko 700 nastavnika i da je iznjedrila 44 narodna heroja.

Povodom 111. rođendana, iz kompanije Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) donirali su školi 4.900 eura, “kao potporu za opremanje specijalističkih odjeljenja i za realizaciju aktivnosti podrške profesionalnom razvoju nastavnog kadra ove obrazovno-vaspitne ustanove.

Galerija

Bonus video: