"Podgoričke legende": Grupa nije ugašena, samo privremeno nevidljiva

U statusu piše i da ne postoji društvo za zaštitu Podgoričana, a valjalo bi...
263 pregleda 25 komentar(a)
Podgoričke legende, Foto: Screenshot
Podgoričke legende, Foto: Screenshot
Ažurirano: 19.06.2012. 18:34h

Facebook grupa pod nazivom „Podgoričke legende“ (Подгоричке легенде), koja je okuplja blizu deset hiljada članova, ipak nije zatvorena.

Kako je ranije saopšteno iz Fondacije za stipendiranje Roma/Instituta socijalne inkluzije, administrator grupe nedavno je objavio fotografije građanina A.B. na kojima potpuno nag šeta centrom Podgorice, zbog čega su Osnovnom državnom tužiocu, Upravi policije i crnogorskom Ombudsmanu podnijete prijave zbog nepropisnog sadržaja i širenja rasne i nacionalne mržnje na društvenoj mreži Facebook.

Stranica je, kao što su se i “Vijesti” uvjerile, bila “ugašena” neko vrijeme, da bi se oko 19.30h ponovo aktivirala i to sa porukom administratora:

“Kao što vidite, stranice nije ugašena, i neće biti ugašena, već je samo privremeno nevidljiva za sve njene posjetioce. Ova stranica ne širi nikakvu, ni najmanju, mržnju prema bilo kojoj vjeri, boji, rasi, naciji, naprotiv, i to znaju svi njeni posjetioci od prvog dana”, piše u poruci.

Kako piše administrator “Podgoričkih legendi”, stranica služi isključivo “da se zabavimo u trenucima dokolice, tako što ćemo se slikom i riječju podsjetiti nekih davno prošlih vremena, i ljudi koji su ih obilježili”.

Od ponoći opet zatvorena

U statusu piše i da ne postoji društvo za zaštitu Podgoričana, a valjalo bi, jer bi svaki dan podnosili krivične prijave...

“Slažem se sa svima koji misle da imam propusta, grešaka, gluposti itd, ali gospodo draga, izvolite, napravite vi bolje, pametnije, interesantnije, opširnije, detaljnije, i ako uspijete svi ćemo se prebačit kod vas, a ja ću ovu stranicu da ugasim nakon takvog poduhvata”, piše na stranici.

Administrator je najavio novo gašenje stranice, ali i da će od jeseni ponovo biti aktivirana “za sve ljude dobre volje i za one koji rade da svima bude bolje”.

Bonus video: