Podgorički beskućnik bez odjeće prošetao gradom

Iz podgoričke policije “Vijestima” je nezvanično kazano da nije bilo prijave da je neko hodao gradom bez odjeće
36 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2012. 20:21h

Na Fejsbuk stranici “Podgoričke legende” osvanula je neobična fotografija podgoričkog beskućnika koji je uslikan kod Uprave carina kako hoda bez odjeće, u crnim čarapama i papučama.

Uslikani beskućnik često boravi kod Autobuske stanice u Podgorici.

Iz podgoričke policije “Vijestima” je nezvanično kazano da nije bilo prijave da je neko hodao gradom bez odjeće. Beskućnika sa fotografije prijavili su radnici Komunalnog preduzeća Podgorica, koji su tvrdili da ih uznemirava.

Prema članu 7 Zakona o javnom redu, “Ko na javnom mjestu vrijeđa drugog ili se drsko ponaša, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 100 do 400 eura ili kaznom zatvora do 30 dana. Ko na javnom mjestu grubo vrijeđa drugog ili se na drugi način ponaša naročito drsko, bestidno ili uvredljivo, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 250 do 1.000 eura ili kaznom zatvora do 60 dana”.

Za sada protiv beskućnika nema prijave za “drsko i bestidno ponašanje”, ali iz policije su nam nezvanično kazali da ukoliko bude primijećen na ulici bez odjeće, da će biti priveden i saslušan od strane psihijatra. Juče do 18 časova na golišavoj fotografiji, koja je postavljena na stranici “Podgoričke legende”, bilo je više od 70 komentara.

Bonus video: