Podrška projektima koji stručno osposobljavaju studente

Osnovni cilj takmičenja „Case Study Show 2016“ bio je isticanje značaja izučavanja studija slučaja u visokom obrazovanju, kao i potrebe za dodatnim praktičnim obukama tokom studiranja
108 pregleda 2 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Vijesti
Predrag Bošković, Foto: Vijesti
Ažurirano: 29.03.2016. 17:33h

Projekti poput „Case Study Show 2016“ uvijek će imati podršku Ministarstva prosvjete, jer omogućavaju studentima da iznesu ideje, iskažu kreativnost, stručno se osposobljavaju i stiču praktična znanja i vještine, poručio je resorni ministar, Predrag Bošković.

On je danas ugostio pobjedničku ekipu „Case Study Show 2016“, tim „Vizionari“, kao i organizatore takmičenja za studente koje je održano na Univerzitetu Donja Gorica (UDG) od 9. do 11. marta.

Bošković je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, čestitao na postignutom uspjehu pobjedničkom timu koji čine studenti Ekonomskog fakulteta – Aleksandra Jovanović, Stefan Bulatović i Radosav Razić.

Navodi se da je Bošković čestitao i predstavnicima nevladine organizacije „Organizacije mladih Crne Gore“ na uspješnoj organizaciji takmičenja koje je ujedinilo studente tri crnogorska univerziteta.

Bošković je rekao da je obrazovni sistem ponosan na takve studente i poručio da se nada da će svojim znanjem u rješavanju studije slučaja u budućnosti moći da pokrenu sopstveni biznis.

"Takvi projekti uvijek imati podršku Ministarstva prosvjete, budući da omogućavaju studentima da iznesu svoje ideje, iskažu kreativnost, stručno se osposobljavaju i stiču praktična znanja i vještine“, poručio je Bošković.

U saopštenju se kaže da su pobjednici i organizatori takmičenja „Case Study Show 2016“ zahvalili Boškoviću na podršci i najavili planove za učešće na međunarodnom takmičenju za rješavanje studija slučaja.

Oni su se, kako se dodaje, saglasni sa tim da je „Case Study Show 2016” priprema za izazove koji ih očekuju u narednom periodu.

Iz Ministarstva su podsjetili da je osnovni cilj takmičenja „Case Study Show 2016“ bio isticanje značaja izučavanja studija slučaja u visokom obrazovanju, kao i potrebe za dodatnim praktičnim obukama tokom studiranja.

Takmičenje su pomogli Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo ekonomije, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Glavni grad Podgorica i UDG, koji je bio domaćin takmičenja.

Bonus video: