Pogledajte epilog akcija protiv krivolova na Skadarskom jezeru

Iz NP Skadarsko jezero apeluje na građane da se suzdrže od nelegalnih aktivnosti, posebno od izlova ribe u vrijeme ribolovnog zabrana i na taj način doprinesu očuvanju ukupnog ribljeg fonda akvatorijuma
423 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2018. 18:44h

NVO Carp Security Group i njeni volonteri su 30. marta od osam časova do 31. marta u dva sata organizovali i učestvovali u sprečavanju krivolova na području Nacionalnog parka Skadarsko jezerto

Kako su naveli iz te NVO i pored "neorganizovane lovočuvarske službe, sabotaže pojedinih lovočuvara, nesipravnih plovila" njihovi volonteri su uspjeli da naprave zapažene rezultate.

"Rezultati naših volontera za 27 sati provedenih na vodu su - oduzeto 20 mreža, jedno plovilo, jedan motor tomos, jedna plinska boca, jedna lampa, jedne osti, privedene tri osobe, napisane tri prekršajne prijave", naveli su iz te NVO.

JWPlayer video mesto

Iz NP Skadarsko jezero je saopšteno da je od početka zabrana, 15. marta, u zajedničkim akcijama sa pripadnicima Uprave policije, volonterima SRK "Nikšić" i NVO "Grupa za zaštitu šarana", privremeno oduzeo osam čunova, osam vanbrodskih motora, 36 mreža, pet rezervoara za gorivo, tri plinske lampe, tri plinske boce, tri osti, električni pretvarač, električna sonda, akumulator, veslo, prihvatilica, kuljar, dva kišna odijela, dva saka.

"Nadležnim državnim organima procesuirano je 12 lica“, izjavio je direktor NP Skadarsko jezero Nenad Ivanović.

Služba zaštite NP Skadarsko jezero je u koordinisanoj akciji sa pripadnicima Službe Uprave policije-plovna jedinica, 29. marta, zatekla u vršenju nelegalne aktivnosti četiri lica.

"Od istih je privremeno oduzeto: dva čuna, dva vanbrodska motora, dvije plinske boce, osti i zaplijenjena riba. Lica su procesuirana nadležnim državnim organima", navodi se u saopštenju NP Skadarsko jezero.

Iz NP Skadarsko jezero apeluje na građane da se suzdrže od nelegalnih aktivnosti, posebno od izlova ribe u vrijeme ribolovnog zabrana i na taj način doprinesu očuvanju ukupnog ribljeg fonda akvatorijuma.

Ribolovni zabran u NP Skadarsko jezero na snazi je od 15. marta do 15. maja tokom kojeg je zabranjeno loviti i stavljati u promet sve vrste riba, osim jegulje.

Galerija

Bonus video: