Pomoć za Plav: Ugroženima 4.000 eura

"Znam da nije dovoljno, ali to je samo jedan znak, kako bismo ozvaničili našu saradnju i da možemo nastaviti sa drugim projektima", rekao je princ Nikola Petrović
0 komentar(a)
Princ Nikola Petrović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Princ Nikola Petrović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.05.2012. 18:04h

Fondacija „Petrović Njegoš“ donirala je Opštini Plav 4.000 eura kao pomoć ugroženom stanovništu nakon sniježnih elementarnih nepogoda, koje su tokom februara zadesile građane ove opštine. Tim povodom gradonačelnik Skender Šarkinović primio je princa Nikolu Petrovića i predstavnika Ministarstva bez portfelja Damira Grbovića.

"Naše opredjeljenje je da ovaj iznos raspodijelimo na 100 porodica koje bi dobile po 40 eura. Fondacija će razmotriti mogućnost, da se KUD „Plavsko jezero“ donira jedna crnogorska nošnja muška, ženska i dječija u kompletu koji će koristiti za razne manifestacije i predstavljanje naše opštine“, kazao je Šarkinović.

Princ Nikola Petrović kazao je, da je fondacija počela sa radom prije tri nedjelje i da su prve akcije bazirane na solidarnost prema ugroženom stanovništvu.

"Smatrali smo da prvi gest bude solidarnost prema tim ljudima"

"Meni je bilo najvažnije, da prve akcije budu one koje će pokazati solidarnost sa ljudima koji su u teškoj situaciji, jer i sama Crna Gora ima dosta problema koje donosi ekonomska kriza, a doprinijelo je i sniježno nevrijeme na sjeveru, koje je stvorilo ljudima dosta poteškoća.

Smatrali smo da prvi gest bude solidarnost prema tim ljudima. Znam da nije dovoljno, ali to je samo jedan znak, kako bismo ozvaničili našu saradnju i da možemo nastaviti sa drugim projektima, ne samo u domenu solidarnosti, nego i na razvojnim projektima“, kazao je princ Petrović.

Bonus video: