Pozitivna: Turisti ne žele fotografiju Bara na kojoj se vide spaljene cijevi

"Turistička organizacija Bara ne treba da ćuti pred ovakvim scenama po kojima grad do skoro nije bio prepoznat"
60 pregleda 6 komentar(a)
cijevi na barskom šetalištu, Foto: Pozitivna CG
cijevi na barskom šetalištu, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 27.07.2013. 12:14h

Pozitivna Crna Gora traži od nadležnih u Baru da u najkraćem mogućem roku organizuju akciju kojom bi bila očišćena lokacija na šetalištu u tom gradu na kojoj se nalaze spaljene cijevi, a cijevi izmještene na odgovarajuću lokaciju.

"Turisti koji posjećuju Crnu Goru žele fotografijom da ovjekovječe uspomenu na boravak u našoj zemlji. Ono što sigurno ne žele jeste da im u pozadini fotografija budu spaljene cijevi koje oslikavaju nebrigu i neodgovornost. To mora da se mijenja i u ovom slučaju, ali i u cjelokupnom pristupu brige o našem gradu", navodi se u saopštenju Pozitivne CG, u kojem ukazuju na ružnu sliku sa barskog šetališta u čijoj se neposrednoj blizini nalazi zgarište na kome su vandali spalili cijevi namijenjene za riješavanje fekalne kanalizacije kao i cijevi za regionalni vodovod.

"Šteta koja je ovom prilikom učinjena je dvostruka. Kao prvo, radi se o specijalnim cijevima koje su iz uvoza i čija cijena po komadu prelazi hiljadu eura tako da se ovdje radi o ne tako maloj finansijskoj šteti. Drugo, a ne manje bitno jeste, da je nesavjesni izvođač radova ostavio te cijevi uz samo šetalište bez ikakve dozvole i zaštite na nemilost vandala, kojima je malo trebalo da ih spale.

Kada imamo ovakve scene na samom šetalištu primorskog grada, onda ne treba da nas čudi što nas turisti počinju zaobilaziti i što su im impresije o Crnoj Gori obogaćene ovakvim prizorima", navodi se u saopštenju Pozitivne, koja poziva nadležne iz Opštine Bar, jer je, kako navode, "krajnje vrijeme da obrate pažnju na ovaj problem, da konačno nalože nesavjesnom izvođaču da skloni cijevi sa šetališta".

"Takođe Turistička organizacija Bara ne treba da ćuti pred ovakvim scenama po kojima grad do skoro nije bio prepoznat".

Bonus video: