Prava: Brković uzurpirao državnu imovinu za prilaz svojoj vili u Maslinama?

"Prava Crna Gora će preduzeti sve zakonske korake da ovaj slučaj drskosti prema imovini koja pripada svim građanima Podgorice, a ne samo režimskim miljenicima, istjera do kraja", navode iz partije
4819 pregleda 5 komentar(a)
Fotgrafija koju je dostavila Prava, Foto: Prava Crna Gora
Fotgrafija koju je dostavila Prava, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora dostavila je fotografije koje, kako navode, potkrepljuju sumnju da je biznismen, Dragan Brković, uzurpirao imovinu Glavnog grada, ne bi li omogućio lakši pristup do svoje vile.

"Gospodin Brković, vlasnik nekoliko preduzeća poznatijih po enormnim poreskim dugovanjima nego po svojim djelatnostima, već godinama uzurpira zemljište, odnosno parcelu br. 3202, koja 1/1 pripada Glavnom gradu, što je vrlo lako provjeriti u listu nepokretnosti. To zemljište koje se nalazi neposredno pored njegove vile u podgoričkom naselju Masline gospodin Brković je, kako sumnjamo, ogradio i od njega napravio mini park koji koristi, po riječima stanovnika tog dijela grada, isljučivo u privatne svrhe", navode iz Prave.

Označena parcela

Pozivaju nadležne da se hitno ispitaju ovi navodi.

"Navikli na fenomen dvostrukih aršina po kome se prema pojedinim miljenicima režima ne sprovodi zakon, a pogotovo ne kaznene mjere, a prema drugima, čak i nedužnim građanima poput porodice Đurišić na Zabjelu, ispoljava represivni model poštovanja zakona, pozivamo nadležne institucije, prije svega aktuelnog gradonačelnika Ivana Vukovića, da u hitnom roku ispitaju naše navode, postupe po zakonu, i vrate pomenuto zemljište u svoj posjed. U suprotnom, Prava Crna Gora će preduzeti sve zakonske korake da ovaj slučaj drskosti prema imovini koja pripada svim građanima Podgorice, a ne samo režimskim miljenicima, istjera do kraja", zaključuju iz Prave.

Bonus video: