Prekršajni nalog i bez "pauka"

“Novim zakonom šira ovlašćenja - zbog nepropisno parkiranog vozila izdaje se prekršajni nalog , bez upotrebe 'pauka'”
95 pregleda 2 komentar(a)
"pauk", Foto: Zoran Đurić
"pauk", Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.03.2016. 16:43h

Iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj juče je saopšteno da komunalni policajci novim Zakonom zbog nepropisno parkiranog vozila mogu napisati prekršajni nalog , bez upotrebe „pauka”.

“Novim Zakonom propisana su mnogo šira ovlašćenja komunalnim policajcima, na osnovu kojih se svako kršenje komunalnog reda - nepropisno parkirano vozilo sankcioniše izdavanjem prekršajnog naloga, bez upotrebe 'pauka'. Upravo zbog toga u prethodnom periodu za navedene prekršaje u minimalnoj mjeri angažovan je 'pauk' Sektora za inspekcijske poslove Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj”, navedeno je iz te službe Glavnog grada. Istakli su da će nakon završetka obuke za sve komunalne policajce izdavanje prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje biti mnogo učestalije.

Tvrde da Sekretarijat, odnosno Sektor za inspekcijske poslove koristi “pauk” shodno nadležnostima, koje proizilaze iz Uredbe o povjeravanju dijela poslova Uprave policije Glavnom gradu.

“Propisano je da 'organizaciju vršenja povjerenih poslova, broj i strukturu izvršilaca utvrđuje nadležni organ Glavnog grada. Kako je Odlukom o organizaciji i načinu rada uprave Glavnog grada propisano da Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj vrši poslove uprave koji se odnose na premještanje nepropisno parkiranih vozila, to je evidentna nadležnost navedenog Sektora za inspekcijske poslove”, istakli su iz Sekretarijata. Sektor za inspekcijske poslove svoju nadležnost za poslove inspekcijskog nadzora za premještanje nepropisno parkiranih vozila, istakli su, obavlja na osnovu Odluke o organizaciji i načinu rada uprave Glavnog grada, Uredbe o povjeravanju dijela poslova Uprave policije Gradu i drugih zakona.

Bonus video: