Prodaja pernate divljači u Ulcinju: "To su male patke, donose ih neki momci"

Ja ih ne poznajem. Ostave tu i kažu mi cijenu. Ako neko hoće da kupi, on kupi. Ja tu nemam ništa, rekao je Šata
241 pregleda 10 komentar(a)
patke, Foto: Czip.me
patke, Foto: Czip.me
Ažurirano: 14.03.2015. 20:08h

Ulcinjski lovočuvari saslušali su juče sugrađanina Hajra Šatu zbog “nezakonite prodaje pernate divljači na ulcinjskoj Zelenoj pijaci”. Lovočuvari su o tome uradili zapisnik koji će, najavili su juče, proslijediti nadležnim instancama.

Direktor Javnog preduzeća za uzgoj i zaštitu i divljači u Ulcinju Ajet Zaga kazao je da su lovočuvari u ovom slučaju postupili po prijavama građana iako je “taj posao u nadležnosti Komunalne policije”.

“Naši lovočuvari su stalno na terenu. Danas nijesmo evidentirali nezakonitu prodaju, ali smo, ipak, obavili razgovor sa Šatom”, kazao je “Vijestima” Zaga.

Na mail redakcije “Vijesti” prethodnih dana stiglo je nekoliko dopisa građana sa fotografijama na kojima se vide divlje patke koje se nude na prodaju na ulcinjskoj Zelenoj pijaci.

Šata nije bio previše uzbuđen zbog razgovora sa lovočuvarima i mogućnošću podnošenja prijave protiv njega.

“To donesu neki mladi momci, ja ih i ne poznajem. Ostave tu na parapet i kažu mi cijenu. Ako neko hoće da kupi, on kupi. Ja tu nemam ništa”, kazao je Šata “Vijestima”.

On na pijaci u Ulcinju godinama prodaje voće i maslinovo ulje.

Nezakonita prodaja bez kontrole prolazi već danima, juče je nije bilo

Na pitanje zašto “radi sa momcima koji mu donose pernatu divljač”, zna li da je lovostaj i zašto ne prijavi krivolovce, Šata je kazao da to nije njegov posao.

“Zašto neko ne spriječi da ta divljač bude ubijena? Ovaj parapet je svačiji i ja ne mogu zabraniti da neko tu ostavi nešto za prodaju”, rekao je Šata.

Prodavac tvrdi da se momci pojavljuju sve ređe i da donesu “dvije ili tri ptice”.

“To su neke male patke. Dva komada za tri ili četiri eura”, kazao je Šata.

Bonus video: