Promocija zaliva: Boka na dlanu turistima iz Srbije

Čitaoci širom regiona će biti u prilici da se upoznaju sa najboljim što Boka ima u hotelskoj i ugostiteljskoj ponudi, kulturnim događajima i sadržajima, istoriji i tradiciji i turizmu
453 pregleda 0 komentar(a)
Sa promocije u Beogradu, Foto: Opština Tivat
Sa promocije u Beogradu, Foto: Opština Tivat

Specijalno izdanje turističkog magazina „Hello - Travel Boka”, posvećeno promociji Tivta, Kotora i Herceg Novog, predstavljeno je u hotelu Hilton u Beogradu, u prisustvu brojnih ličnosti iz javnog i kulturnog života Beograda i regiona, kao i turističkih radnika iz Crne Gore.

Promociji je prisustvovao i ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović.

Čitaoci širom regiona će biti u prilici da se upoznaju sa najboljim što Boka ima u hotelskoj i ugostiteljskoj ponudi, kulturnim događajima i sadržajima, istoriji i tradiciji i turizmu. Od plaža i hotela, prilika za uživanje u adrenalinskim sportovima i festivalima, sve do gostoljubivih Bokelja, sve je opisano u dvojezičnom magazinu na 196 strana.

“Tivat je predstavljen na stotinjak stranica kao grad za mir i glamur, Mediteran u malom, kosmopolitski grad i dom najvećih investicionih projekata Porto Montenegro i Luštica Bay. Predstavljeni su, pored ostalog i tivatsko Glazbeno društvo Boka i Muzička škola”, saopšteno je juče tim povodom iz Kabineta predsjednika Opštine Tivat dr Siniša Kusovca.

Pored lokalnih turističkih organizacija iz Boke, strateški partner na realizaciji ovog projekta bilo je JP Morsko dobro.

„Kako je Crna Gora mala zemlja ali vrlo raznovrsna i bogata brojnim pričama i temama sigurna sam da ćemo uskoro imati još neku ediciju i neku posebnu priču o ponudi i onome što daje Crna Gora. Činjenica je da su pojedine zemlje poznate po fjordovima, a najveći i najljepši fjord na Mediteranu je Bokotorski.”- rekla je direktorka Nacionalne turističke organizacije, Željka Radak Kukavičić.

Podsjećajući da su mnogi pisci, pjesnici i putopisci pisali o Boki, Crnoj Gori i prenosili svoje doživljaje sa najljepšim jutrima i zalascima sunca, Radak-Kukavičić je istakla da šetnja ili korak kroz bilo koji grad u Bokokotorskom zalivu jeste šetnja kroz istoriju.

„Boka je jedna od najinspirativnijih regija u bivšoj Jugoslaviji i na Balkanu, ali i u Evropi u cjelini jer sam, kao urednik mnogih časopisa i kao putopisac, obišao jedan veliki dio svijeta. Boka je po meni jedan od naljepših spojeva prirode, kulture i uticaja sa svih strana. To je fascinatno mjesto gdje možete vidjeti svijet u malom“, kaže urednik magazina Robert Čoban.

“U magazinu se, kad je u pitanju Tivat, insistira na mješavini starog i savremenog luksuznog turizma. To je mjesto za svakoga, mjesto gdje je omogućen provod i za bogate, ali i one sa manje novca.”- istakao je Čoban.

“Ovog ljeta tivtujte!”, pozvala je prisutne direktorka TO Tivat Gabrijela Glavočić, predstavljajući kalendar događaja u Tivtu tokom narednih pet mjeseci.

Među zvanicama na promociji magazine “Hello Travel Boka” u Beogradu su bili pop zvijezda Sergej Ćetković sa suprugom Kristinom, pjevači Knez, Igor Lazić Niggor, Đorđe David, Ivana Jordan, grupa Ortodox Kelts, glumica Vjera Trifunova Mujović i mnogi drugi.

Posjeta za petinu bolja nego lani

U svim vidovima registrovanog smještaja na području Tivatske rivijere, trenutno boravi ukupno 2.070 zvanično prijavljenih turista, što je 20 odsto više nego na isti dan prošle godine – saopštila je juče Turistička organizacija Tivta.

Od ukupnog broja gostiju njih 2.059 su stranci, a samo 11 turisti iz Crne Gore.

U tivatskim hotelima je 547 posjetilaca, dok u privatnom smještaju borave 1.523 gosta.

Bonus video: