Protest prodavaca ispred Male pijace: Nećemo dati da se pijaca sruši

Portparolka “Tržnica i pijaca” Biljana Jovović kazala je “Vijestima” da je planirano da Mala pijaca bude uklonjena do kraja mjeseca
15 komentar(a)
Mala pijaca, Foto: Vesko Belojević
Mala pijaca, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.10.2012. 11:34h

Sedamdesetak prodavaca sa buvljaka je protestovalo ispred pijace, jer strahuju da će ostati bez posla i završiti na ulici nakon odluke da se sruši bivša Mala pijaca.

Predstavnik pordavaca buvljaka Mileta Vujisić, koji 25 godina prodaje na buvljaku i od toga izdržava sedmočlanu porodicu, "Vijestima" je rekao da su zabrinuti za egzistenciju svojih porodica, jer ne znaju do kada će moći da prodaju.

"Sada nam ostaje samo da se borimo. Nećemo dati da se pijaca sruši sve dok ne budemo znali gdje će nas. Pominje se pijaca na Koniku, ali to su samo obećanja. Mi moramo znati šta će biti sa nama jer mnogi od nas izdržavaju porodice ", kazao je Vujisić.

Portparolka “Tržnica i pijaca” Biljana Jovović kazala je “Vijestima” da je planirano da Mala pijaca bude uklonjena do kraja mjeseca

Tvrdi da svi prodavci sa buvljaka imaju jedan ili dva kredita, tako da su sigurno propali ako sada ostanu bez posla.

Portparolka “Tržnica i pijaca” Biljana Jovović kazala je “Vijestima” da je planirano da Mala pijaca bude uklonjena do kraja mjeseca.

Ona je najavila novu pijacu na Starom aerodromu sa 16 tezgi za prodaju voća i povrća i još 79 za mješovitu robu, na kojoj bi prodavci sa Male mogli da potraže hljeb.

“Angažovali smo Agenciju za stanovanje da izvrši uređenje pijace na Koniku, na lokaciji pored Doma zdravlja. Na tom mjestu ćemo izvršiti sanaciju toaleta i kancelarije, popraviti ogradu, postaviti tezge”, kazala je Jovovićeva.

Međutim prodavci sumnjaju u nadležene i najavili su da će se svakog dana od 10 do 11 časova okupljati ispred pijace sve dok im Glavni grad i predstavnici "Tržnica i pijaca" konkretno ne kažu šta će biti sa njima.

Bonus video: