Puletić optužuje poslodavca: Umjesto plata, dug od 1.200 eura

Puletić je kazao da ne zna da li mu je uplaćivano osiguranje, jer ne želi da podigne radnu knjižicu dok mu ne isplate zarađeno
279 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2014. 19:59h

Bivši zaposleni firme “Tehnoput” Zoran Puletić tvrdi da mu je poslodavac ostao dužan 1.200 eura za proteklih pola godine, koliko je radio.

On je istakao da je ugovorom bilo predviđeno da mjesečno dobija 400 eura, pojasnivši da je počeo da radi 13. januara, a da je firmu napustio 1. juna, zbog neisplaćenih zarada.

Puletić je rekao da je radio kao pomoćnik magacionera i na viljuškaru i da je prvo potpisao ugovor na tri mjeseca, ali da primjerak nije dobio

Izvršni direktor “Tehnoputa” Saša Aćimić nije odgovorio na pitanja “Vijesti”.

Puletić je rekao da je radio kao pomoćnik magacionera i na viljuškaru i da je prvo potpisao ugovor na tri mjeseca, ali da primjerak nije dobio.

Nakon isteka ugovora je, tvrdi, potpisao novi na tri mjeseca, ali je, takođe, ostao bez primjerka.

Puletić je kazao da ne zna da li mu je uplaćivano osiguranje, jer ne želi da podigne radnu knjižicu dok mu ne isplate zarađeno.

“Ne znam šta dalje da radim. Da prijavim Inspekciji rada, ne znam kakva mi je korist od toga? Pošteno sam i korektno radio”,istakao je Puletić.

Aćimić mu nudio 200 eura da ne priča

Puletić tvrdi da ga je Aćimić ucjenjivao da će mu isplatiti 200 eura, ako novinarima “Vijesti” demantuje sve što je ranije u četvrtak ispričao.

Nakon što su “Vijesti” u četvrtak poslale pitanja Aćimiću, Puletić je kazao da ga je pozvao šef mehanizacije u “Tehnoputu” Nikola Saveljić, zamolivši ga da uveče dođe na sastanak u firmu. Tvrdi da mu je direktor na sastanku kazao da će dobiti 200 eura, ako demantuje sve što je ispričao, ali da na to nije pristao. Aćimić juče nije odgovarao na pozive "Vijesti".

Bonus video: