Purišić dobio stan od Vlade i naoružao se

Prijavio je da je prošle godine mjesečno iz Vlade primao malo više od 2.100 eura, jer je pored ministarska plate dobijao i 380 eura kao član njenog Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte
16593 pregleda 8 komentar(a)
Purišić, Foto: Boris Pejović
Purišić, Foto: Boris Pejović

Osim što je dobio stan od 92 metra kvadratna pod povoljnim uslovima od Vlade, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić odlučio je da se prošle godine i naoruža.

To se, između ostalog, navodi u redovnom godišnjem imovinskom kartonu koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

Vladina Komisija za stambena pitanja je prošlog februara donijela odluku da mu se dodijeli stan, koji je on u maju prijavio u vanrednom imovinskom kartonu kojim se tretira uvećanje imovine vrijednosti preko 5.000 eura.

Međutim, u redovnom godišnjem ne stoji koliko je rata koju ministar plaća za stan.

Prijavio je da je prošle godine mjesečno iz Vlade primao malo više od 2.100 eura, jer je pored ministarska plate dobijao i 380 eura kao član njenog Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

Njegova supruga Senada Purišić primala je oko 80 eura mjesečno naknade za nezaposlena lica, a sin Adin Purišić počeo je u avgustu da radi u neimenovanom privrednom društvu gdje primao 800 eura. Osim stana koji je dobio pod povoljnim uslovima, ministar je vlasnik kuće od 108, garaže od 50 i poslovnog prostora od 28 metara kvadratnih. Suvlasnik je oko 21.000 metara kvadratnih zemljišta, koje je naslijedio prošle godine.

Od ranije je vlasnik dva “folkvagenova” automobila iz 1987. i 2007. godine, a prvi put je prijavio da je kupio dva “zastavina” komada oružja iz 2015. godine.

U banci ima 19.225 eura a supruga, mada nezaposlena, ima malo više od 1.700 eura.

Prošle je godine on imao ušteđeno gotovo 34.000 eura a supruga ništa.

Purišići imaju od ranije akcije u Albatrosu a prvi put je prijavio da ih imaju i u Termoplastu.

Generalna sekretarka Vlade Nataša Pešić prijavila je Agenciji da je obnovila vozni park.

Ona je u vanrednom imovinskom kartonu koji se tiče uvećanja imovine vrijednosti preko 5.000 eura prijavila da je vlasnica džipa “reno kadjar” iz 2016. godine.

I ona je, kao i ministar rada, dobila pomoć Vladine Komisije za stambena pitanja.

Komisija je krajem decembra 2018. godine odlučila da joj pomogne sa 30.000 eura stambenog kredita pod povoljnim uslovima.

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmet Zenka prošle godine primao je 2.200 eura, jer je osim ministarke plate primao još 380 eura kao član Savjeta za privatizaciju a 300 kao predsjednik Demokratske unije Albanaca.

Mehmet Zenka
Zenka(Foto: Savo Prelević)

I on ima oružje - “TOZ 34” iz 2007. godine.

Vlasnik je akcija u Otrant Komercu i HTP Ulcinjska rivijera a od 2007. godine otplaćuje 70.000 eura kredita, koji vraća u ratama od 300 eura.

Niko od njih troje nije dao saglasnot Agenciji za uvid u bankarske račune.

Bonus video: