Radnica u "Plantažama" o povredi: Doktor je odredio 15 dana mirovanja

Iz “Plantaža” su saopštili da nije bilo nikakvih incidenata, niti povređivanja nekog od zaposlenih radnika
65 pregleda 38 komentar(a)
Plantaže, Foto: Zoran Đurić
Plantaže, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.06.2015. 19:48h

Sezonska radnica na „Plantažama” Ljulja Berišić, kazala je juče “Vijestima” da govori istinu, a u prilog tome dostavila je dokumentaciju od ljekara, kojom je potvrđeno da je zadobila povredu prije tri dana, kada su dva radnika pala na nju.

U dokumentaciji, u koju su „Vijesti” imale uvid, između ostalog piše da je zadobila “kontuziju regionalnog dijela torokalnog i servikalnog kičmenog stuba, povrede desnog dijela grudne kičme...

Iz “Plantaža” su saopštili da nije bilo nikakvih incidenata, niti povređivanja nekog od zaposlenih radnika.

“Ako nije incident to što sam pala, šta treba da se desi, da neko pogine. Zašto nijesu htjeli da zovu Hitnu pomoć, već sam je ja zvala. Za sve postoje i listinzi, mogu se provjeriti, kao i kamere na kapiji “Plantaža”, koje su snimile kako me radnik na rukama iznosi, jer nijesam mogla da hodam”, kazala je Berišić.

Ona je istakla, što je i potvrdila dokumentacijom, da je u Hitnoj pomoći bila u 10.16, a da je od doktora iz Urgentnog izašla u 16.20 časova.

“I to dovoljno govori o ozbiljnosti incidenta, terapija koja mi je propisana, kao i petnaestodnevno mirovanje. Urađena su mi tri skenera i jedno rendgen snimanje”, kazala je Berišić. Ona je istakla, da iako iz

“Plantaža” tvrde da su svi sezonski radnici koje kompanija zapošljava prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje, to za nju nije slučaj.

Berišić je kazala da je zdravstvenu knjižicu ovjerila prekjuče, juče je izvadila i potvrdu iz Zavoda za zapošljavanje da se vodi kao nezaposlena. Ona je pokazala i papir, na kojem piše da je Zavod za zapošljavanje nosilac zdravstvenog osiguranja za nju.

Bonus video: