Radnici nikšićke farme: Neće Ivanović samo nas zaboraviti?

“Svi imamo od 25 do 35 godina staža i porodični smo ljudi. Ne tražimo ništa što nam ne pripada i što nismo zaradili”
75 pregleda 2 komentar(a)
farma, Kapino polje, Foto: Svetlana Mandić
farma, Kapino polje, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 10.10.2016. 19:01h

Šest nekadašnjih radnika Nike pro, sa farme Kapino polje kazali su da se nadaju neće biti jedini kojima je Vlada zaboravila da isplati zarade.

Kazali su da se njima duguje oko 12.000 eura.

“Isplaćen je novac bivšim radnicima mljekare 'Nika' a počela je isplata i za kooperante, tako da će za 77 radnika, uključujući i honorarce i 353 kooperanta biti isplaćeno nešto preko 400.000 eura. Iskreno se nadam da će se naći novac i za nas“, kazao je Miladin Kodžulović.

U aprilu je Ministarstvo poljoprivrede uplatilo nešto preko 188.000 eura za isplatu zarada bivšim radnicima mljekare, a za vikend je počela isplata novca kooperantima umanjena za 15 odsto, shodno prethodnom dogovoru.

Vlasnik i mljekare i farme bio je Aleksandar Božović, na čiji je zahtjev uveden stečaj u obje firme.

“Svi imamo od 25 do 35 godina staža i porodični smo ljudi. Ne tražimo ništa što nam ne pripada i što nijesmo zaradili. I naša djeca imaju pravo na egzistenciju, pa molimo Petra Ivanovića, ne kao potpredsjednika Vlade, već kao čovjeka, da i nama pomogne zarad naše djece. Ako je mogao pomoći kooperantima i bivšim radnicima mljekare, nadamo se da i ovo 12.000 eura neće biti veliki problem”, poručio je Kodžulović.

Stečaj u mljekari uveden je u martu 2015. godine, a u avgustu je proglašen bankrot.

U maju prošle godine uveden je stečaj u kompaniji Nika pro, firmi koju je osnovala Nika.

Bonus video: