Sajam zapošljavanja: Za tri sata CV predalo 200 ljudi

Prijavilo se dosta mladih sa diplomama fakulteta, koji su najviše zainteresovani za poslove iz oblasti ekonomije i ugostiteljstva
106 pregleda 1 komentar(a)
Zaposli.me, Foto: Boris Pejović
Zaposli.me, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.03.2015. 08:06h

Akcija "Proljeće poslova" okupila je u Delti veliki broj nezaposlenih, koji su za samo tri sata predstavnicima portala za zapošljavanje Zaposli.me dostavili preko 200 biografija.

Glavni portal administrator sajta Zaposli.me Maja Boljević kazala je “Vijestima” da su akciju organizovali kako bi informisali ljude koji traže posao, one koji žele da ga promijene ili koji hoće da na tom portalu naprave svoj "karijerni prostor".

"Napravili smo formulare u kojima kandidati upisuju osnovne podatke, pa da ih mi registrujemo. Svoje podatke će potom dobiti na mejl adresu, gdje će da popune biografiju, kako bi mogli da apliciraju za poslove. Postojala je mogućnost i da sami ispišu biografiju ili da donesu svoju biografiju koju ćemo mi unijeti u sistem", kazala je ona.

Ističe da su mogli da se prijave svi koji traže ili žele da promijene postojeći posao, nezavisno od nivoa obrazovanja. Boljevićeva dodaje da im se građani mogu javiti i mejlom.

"Potom je sve na nama. Mi ćemo da unesemo podatke, na njima je da pretražuju bazu, jer mi ne možemo umjesto njih da tražimo posao, već oni sami nalaze posao od onoga što se nudi na sajtu", istakla je Boljevićeva.

Ona je kazala da su veoma zadovoljni odzivom građana, jer su za samo tri sata od otvaranja, dobili preko 200 biografija.

Ona je rekla da se prijavilo dosta mladih, fakultetski obrazovanih ljudi, koji su najviše zainteresovani za poslove iz oblasti ekonomije i ugostiteljstva, gdje će, zbog početka turističke sezone, uskoro biti i bolja ponuda.

Savremenu on lajn paltformu poslovnih mogućnosti Zaposli.me, kako je kazala, osnovalo je nekoliko entuzijasta koji su prepoznali problem nezaposlenosti kao jedan od gorućih privrednih izazova.

Baza portala Zaposli.me broji preko 20.000 kandidata, a do sada su sarađivali sa više od 500 poslodavaca i ponudili više od 1.300 poslovnih prilika zainteresovanim kandidatima.

Bonus video: