Šarićev prijatelj došao da zakupi "Mat company"

Advokat Radovan Štrbac je optužen u Srbiji i u toku mu je suđenje pred Specijalnim sudom, zbog optužbi tužilaštva da je oprao milione eura Darka Šarića kupovinom firmi u Vojvodini
106 pregleda 9 komentar(a)
Mat company, Foto: Goran Malidžan
Mat company, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 04.07.2013. 07:14h

Uprava za imovinu odbila je jedinu dostavljenu ponudu za zakup dijela imovine Duška Šarića, odnosno njegove “Mat company”, jer je dokumentacija bila nepotpuna.

Na javnu licitaciju za zakup građevinskih mašina i dvije fabrike betona u Pljevljima, u Upravi za imovinu se pojavio jedino Radovan Štrbac, advokat i prijatelj Šarićevog starijeg brata, odbjeglog narkobosa Darka.

On je u ime hrvatske građevinske firme “SCAT-ing d.o.o” ponudio mjesečni zakup za građevinske mašine i dvije fabrike koje pripadaju “Mat company”.

Za kafe “Municipijum”, koji je kao i ostala imovina privremeno oduzeta od Duška Šarića, kome se sudi za pranje novca od kokaina, nije bio zainteresovanih.

Štrbac tvrdi da je postupak protiv njega u Srbiji iskontruisan i da nema dokaza da je oprao Šarićev novac

On je novinarima rekao da mu je zbog krivičnog postupka u Srbiji zabranjeno da se bavi advokaturom u toj državi.

“Moja porodica zbog toga nema zdravstveno osiguranje već tri godine. Ja moram da živim od nečega, dok ne dokažem svoju nevinost pa sam angažovan kao pravni zastupnik ove hrvatske kompanije,” rekao je on.

Štrbac je ponudu Upravi za imovinu, koja gazduje oduzetim nekretninama, učinio u ime hrvatske firme iz Našica, koja se bavi izgradnjom autoputeva i zgrada. U privrednom registru Hrvatske piše da je ona osnovana 1994. godine i da je njen vlasnik Marjan Šarić.

Štrbac je u izjavi novinarima negirao da firma ima ikakve veze sa braćom Šarić.

"Mat company" je prvobitno bila registrovana na Darka Šarića ali je nekoliko puta mijenjala formalnog vlasnika, uključujući i Duška Šarića i Jovicu Lončara

On tvrdi da je postupak protiv njega u Srbiji iskontruisan i da nema dokaza da je oprao Šarićev novac.

"Država kad nekog hoće da optuži, ona ga optuži. A što se crnogorske Vlade tiče, ova imovina je privremeno oduzeta pa sjutra ne bih volio da budem u njihovoj poziciji kada se suđenje završi", objasnio je Štrbac.

On je nagovijestio da “SCAT-ing” razmišlja da se javi na tender za izgradnju autoputa u Crnoj Gori.

Postupak za prodaju Šarićeve imovine biće ponovljen za nedjelju dana.

"Mat company" je prvobitno bila registrovana na Darka Šarića ali je nekoliko puta mijenjala formalnog vlasnika, uključujući i Duška Šarića i Jovicu Lončara.

Šariću i Lončaru se u ponovljenom postupku sudi pred bjelopoljskim Višim sudom zbog pranja para.

Apelacioni sud je poništio taj dio presude zbog povrede krivičnog postupka, a potvrdio oslobađajuću presudu za šverc kokaina u Italiji i stvaranje kriminalne organizacije.

Ne zna gdje je Darko Šarić

Upitan da li se čuje sa prijateljem Darkom Šarićem, Štrbac je odgovorio odrečno.

"Meni je on uvijek bio prijatelj i kada nijesam imao nikakve koristi od njega. Neka kažu da li su u kontaktu sa njim oni sa kojima je zajedno sjedio i koji su se okoristili od tog prijateljstva,” rekao je Štrbac.

Bonus video: