Savjetnik DPS-a, Miodrag Strugar u Odboru direktora Pobjede

Ministarstvo kulture predložilo Miodraga Ivanovića za člana Odbora Pobjede, iako je prešao u Prvu banku, ali je Vlada izabrala Miodraga Strugara
411 pregleda 8 komentar(a)
Miodrag Strugar, Foto: Savo Prelević
Miodrag Strugar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.05.2012. 10:19h

Predstavnici državnog kapitala u Odboru direktora Pobjede biće dosadašnji članovi Radule Novović i Tijana Stanković, a Miodrag Ivanovića zamijeniće Miodrag Strugar, koji je savjetnik u DPS-u.

To je Vlada juče odlučila, a akcionari Pobjede, u kojoj je država nezakonito vlasnik, izajasniće se u ponedjeljak o predlogu.

Miodrag Ivanović je u aprilu iz Odbora direktora Pobjede prešao u Prvu banku, koju kontrolišu lider DPS-a i njegov brat, Milo i Aco Đukanović. Dobio je mjesto direktora faktoringa banke i zadužen je za naplatu problematičnih kredita. Ivanović je i vlasnik 1,7 odsto akcija Prve banke, nakon što je učestvovao u jedva završenoj dokapitalizaciji, a uložio je 900.000 eura.

Zanimljivo da je Ministarstvo kulture ponovo predložilo Ivanovića za člana Odbora direktora Pobjede u ime državnog kapitala, ali je Vlada, ipak, izabrala Strugara.¸Miodrag Strugar je od prošlog oktobra angažovan u DPS-u kao savjetnik, a bio je dugogodišnji menadžer za odnose sa javnošću Crnogorskog telekoma. On je u DPS-u, kako su saopštili iz te stranke, zadužen za usavršavanje novog sistema komunikacije.

Pobjeda je godinama u problemima zbog negativnih poslovnih rezultata, a dva pokušaja privatizacije su propala.

Treći tender je u toku, ali je još nepoznato da li će je preuzeti sarajevska kompanija Avaz, bosanskog biznismena crnogorskog porijekla Fahrudina Radončića. Nakon prvobitnog odustajanja zbog procjene ekonomske neodrživosti preduzeća, Avaz je ipak tražio dodatnu dokumentaciju o finansijskim i poslovnim performansama i Tenderska komisija čeka konačan odgovor.

Bonus video: