Savković reagovala na prozivke Purišića: Ministre, bolje je da si još ćutao

Purišić je kazao da je Vlada zadovoljna što korisnice naknada više ne protestuju, "naročito što radikalno ne protestuju na ulicama Podgorice"
103 pregleda 30 komentar(a)
Kemal Purišić, Foto: Boris Pejović
Kemal Purišić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.03.2017. 06:31h

Ministru rada i socijalnog staranja je pametnije da ćuti, kad se nije oglasio ranije, poručila je Željka Savković, članica koordinacionog odbora protesta korisnica naknada za majke sa troje i više djece.

Ona je reagovala na izjavu ministra Kemala Purišića da, uprkos prekidu protesta majki, "Vlada radi na cjelovitom i pravičnom rješenju problema koji je nastao izglasavanjem neodrživog zakona". "Zaboravio je da kaže da su zaboravili da reaguju prije stupanja na snagu Zakona o doživotno stečenom pravu, jer su im trebali glasovi, pa su se sad prisjetili da nije valjan i da je diskriminatorski. Purišiću, bolje da se ni sad nijesi javljao, nekada je ćutanje zlato", napisala je Savković na Facebooku.

Purišić je kazao da je Vlada zadovoljna što korisnice naknada više ne protestuju, "naročito što radikalno ne protestuju na ulicama Podgorice".

On je prije dva dana objavio i da je zahvalan korisnicama naknada koje se "nijesu pridružile političkom okupljanju kako bi se uz medijsku potporu nekih opozicionih medija stvorio strahoviti pritisak na Vladu da napravi ustupke" u vezi sa odlukom o smanjenju naknada. Purišić je dodao i da slične naknade ne postoje nigdje u svijetu, te da su stvorile trošak od oko 60 miliona u 2016.

Majke su od 2. do 26. marta svakodnevno protestovale u Podgorici, tražeći ukidanje zakona o smanjenju doživotnih naknada. Ustavni sud donio je odluku da su Izmjene i dopune Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kojima su umanjene naknade majkama, u skladu su sa Ustavom.

Novi protesti bi, prema najavi, trebalo da budu nastavljeni za desetak dana.

Bonus video: