SDP Kotor: Atak na pejzaž pod zaštitom UNESCO-a uz podršku Vlade CG - Vijesti.me
"OŠTRO OSUĐUJEMO VANDALSKI ČIN"

SDP Kotor: Atak na pejzaž pod zaštitom UNESCO-a uz podršku Vlade CG

"Očigledan primjer devastacije dešava se ovih dana, na ribarskoj posti u Dobroti, na lokaciji Kamp, gdje investitor na vandalski način nasipa obalu građevinskim materijalom radi izgradnje plaže- tamo gdje je nikada nije bilo"

Dobrota
Dobrota (Foto: Siniša Luković)

SDP Crne Gore već duže vrijeme skreće  pažnju javnosti na značaj očuvanja statusa Kotora kao grada Svjetske kulturne baštine, na listi zaštićenih područja UNESCO. 

"Sadašnja politika CG vlade, u funkciji neformalnih centara moći i građevinskog lobija, podriva  taj status. Novi zakonodavni okvir u vezi sa planiranjem prostora i građenja, koji je u koliziji sa Ustavom i ratifikovanim međ. konvencijama, otvara prostor za devastaciju prostora Boke.Očigledan primjer devastacije  dešava se ovih dana, na ribarskoj posti u Dobroti, na lokaciji Kamp, gdje investitor na vandalski način nasipa obalu građevinskim materijalom radi izgradnje plaže- tamo gdje je nikada nije bilo", kazali su iz kotorskog SDP-a.

Oni su dodali da se dešava  atak na prirodni i kulturno-istorijski pejzaž pod zaštitom UNESCO, uz pokroviteljstvo Vlade CG.

"Oštro osuđujemo ovaj vandalski čin i pozivamo nadležne institucije da počnu da rade svoj posao", kazali su iz SDP.