Eraković: Građani Tuzi, užasna epidemija vreba da nastupi u vašim krajevima. Morate ostati kod kuće

"Svaki građanin Tuzi mora da ostane kod kuće ako misli na porodicu, potomstvo, komšije prijatelje i rođake"
127802 pregleda 45 komentar(a)
Jevto Eraković, Foto: Gov.me
Jevto Eraković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 24.03.2020. 22:43h

Stanovništvo Tuzi da ostane u svojim domovima, poručeno je iz Nacionalnog koordinacinog tijela za zarazne bolesti.

"Građani Tuzi, obraćam vam se večeras kao jednom od možda istorijski najtežih trenutaka koje je obilježi ovaj kraj. To mogu da potvrdim sa medicinskog aspekta, a to je trenutak kada se vreba jedna užasna epidemija da nastupi u vašim krajevima. Zbog toga od večeras svaki građanin Tuzi mora da ostane kod kuće. Mora da ostane ako misli na porodicu, potomstvo, komšije prijatelje i rođake. Možemo pobijediti samo ako budemo disciplinovali i radili svoj posao", rekao je direktror Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković.

Istu poruku poslao je i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutim Simović.

"Građani Tuzi od večeras svi u kuće bezuslovno. Počinjemo bitku za Tuzi i bitku za cijelu Crnu Goru", poručio je Simović.

"Građani Tuzi i širom Crne Gore uvijek su bili i mudri i kadri, da istrpe i da prežive, a posebno kada je bivalo teško i kad je bilo najteže. Ovo je bitka koju noćas počinjemo. Moramo je pobijediti za dobro građana Tuzi i za dobro svih građana Crne Gore. Nacionalni koordinacioni tim radi danonoćno, ovo je naš sada ključni izazov i molim da ove odluke koje smo usaglasali sa predsjednikom Opštine Tuzi da ih počnemo poštovati i realizovati. Svi u kuće bezuslovno. Moramo spriječiti sve ono što je velika opasnost za širenje virusa u okvirima Tuzi i van Tuzi", rekao je Simović.

Milutin Simović
Milutin Simović(Foto: gov.me)

Dodao je da građani Tuzi i Opština neće ostati sami.

"Tu je i Glavni grad da pomogne, Vlada Crne Gore, ukupna Crna Gora", rekao je Simović.

Bonus video: