Sindikalci i uprava KC-a u ratu oko potpisa

Uprava Kliničkog centra i predstavnici Sindikata jedni druge optužuju za zloupotrebe prilikom potpisivanja peticije za podnošenje tužbe zbog neisplaćene naknade za prevoz.
64 pregleda 0 komentar(a)
Klinicki centar, Foto: Arhiva Vijesti
Klinicki centar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.02.2011. 20:26h

Dok zaposleni koji su kontaktirali redakciju „Vijesti“ tvrde da je im je nuđena na potpis peticija kojom odustaju od tužbe, iz Kliničkog centra su to odbacili.

Zauzvrat, oni tvrde da je Sindikat taj koji je zloupotrijebio potpise prilikom podnošenja tužbe, te da su u stvari zaposleni samoinicijativno „preuzeli aktivnosti za provjeru vjerodostojnosti sopstvenog potpisa“.

Informaciju da je Uprava nudila na potpis dokument kojim se odriču tužbe, a da toga nijesu bili svjesni, potvrdio je i predsjednik Sindikata te ustanove dr Vladimir Pavićević, koji kaže da je riječ o pritisku na medicinske radnike, kako ne bi potraživali svoja prava.

Informaciju da je Uprava nudila na potpis dokument kojim se odriču tužbe, a da toga nijesu bili svjesni, potvrdio je i predsjednik Sindikata dr Vladimir Pavićević

„Mi imamo oko 1.300 potpisa kojim smo tražili da nam se isplate naknade za prevoz koje nijesmo dobili od marta prošle godine. Zaposleni u gradskom području treba da dobiju oko 200 eura, u prigradskim naseljima 350, dok oni koji koriste međugradski prevoz treba da dobiju i do 900 eura“, rekao je dr Pavićević.

Samostalno provjeravali potpise

Iz Kliničkog centra su, međutim, saopštili i da ne znaju da bilo ko vrši pritisak da zaposleni odustanu od tužbe.

„Međutim, pojedini zaposleni u našoj ustanovi sami su se javljali vidno iznenađeni činjenicom da se njihovo ime nalazi na spisku podnosioca tužbe protiv Klinčkog centra, radi naknade troškova prevoza“, kazali su iz Kliničkog centra.

KCCG su kazali da neki radnici nijesu bili fizički prisutni na radnom mjestu, te da su im se javljali zaposleni koji su prilikom potpisivanja nisu znali što potpisuju.

Zaposleni su, objašnjavaju iz Kliničkog centra, nakon saznanja da se njihova imena nalaze na spisku zaposlenih u svojstvu tužioca protiv Kliničkog centra, samoinicijativno preuzeli aktivnosti za provjeru vjerodostojnosti sopstvenog potpisa.

Klinički centar Crne Gore je krajem godine tužilo više od 1.000 zaposlenih zbog neisplaćenih naknada za prevoz od marta prošle godine. Procjenjuje se da po osnovu naknada za prevoz KCCG zaposlenim treba da isplati više od 600.000 eura.

Bonus video: