Slijepa tribina beranske hale sportova vrijedne 4 miliona eura

Odbornik SNP Savo Vučetić rekao je da bi, ako je ta informacija tačna, neko zbog tako skupe „greške“ morao da odgovara
78 pregleda 0 komentar(a)
Berane, Foto: Tufik Softić
Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 10.06.2011. 18:56h

Raspravom i usvajanjem izvještaja o radu opštinskih javnih preduzeća i ustanova za prošlu godinu, lokalni parlament je konačno završio šestu redovnu sjednicu koja je započeta još 26. aprila.

Odbornici su bili jednoglasni u ocjeni stručnog rada direktora Polimskog muzeja, arheologa Predraga Lutovca „bez obzira na njegovu partijsku pripadnost DPS-u“. Odbornički klub NOVA ipak je ostao uzdržan u glasanju o izvještaju o radu ovog javnog preduzeća zbog, rekli su, političkog zapošljavanja tokom prošle godine.

Direktor Polimskog muzeja je, odgovarajući na jedno od pitanja, najavio da će tokom jula početi sanacija arheološkog nalazišta Torine, odnosno Radmanska klisura, koje je oštećeno prije nekoliko godina nesavjesnim odnosom pojedinih mještana toga kraja.

„Prije desetak dana smo bili na tom terenu i skupili nevjerovatno vrijedan arheološki materijal, koji bi dijelom mogao biti izložen u Domu kulture u Petnjici, a dijelom u muzeju u gradu”, rekao je Lutovac.

Je li trebalo graditi novu halu?

Direktor JP Sportski centar Vojo Vujović nije mogao dati odgovor na pitanje da li je prilikom projektovanja ili izvođenja radova na novoj hali sportova došlo do greške, tako da se sa tribina ne vidi čitav teren. On je kazao da nije prava adresa za to pitanje.

Odgovoreno je da je nova hala planirana da, između ostalog, bude u funkciji organizovanja Međuopštinskih omladinskih sportskih igara

Odbornik SNP Savo Vučetić rekao je da bi, ako je ta informacija tačna, neko zbog tako skupe „greške“ morao da odgovara.

Odbornici opozicije postavili su pitanje da li je uopšte trebalo graditi novu halu sportova, vrijednu više od četiri miliona eura, ako lokalna uprava nije u stanju da plaća struju ni za staru, gdje se dug po tom osnovu nagomilao na 100.000 eura.

Odgovoreno je da je nova hala planirana da, između ostalog, bude u funkciji organizovanja Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI), čiji bi Berane trebalo da bude domaćin 2012. godine.

Skupština nije izabrala žiri za nagradu 21. juli

U nastavku su usvojeni izvještaji o radu za prošlu godinu JU Centar za kulturu, i JP Komunalno i JP Vodovod i kanalizacija. Izabrani su članovi Savjeta za zaštitu lokalne samouprave i dvije etičke komisije, za izabrane predstavnike i funkcionere i lokalne službenike i namještenike.

Odbornik SNP Savo Vučetić optužio je vladajuću većinu da je to svjesno uradila

Skupština opštine nije izabrala žiri za dodjelu nagrade 21. juli, jer je taj žiri po Statutu morao da se izabere najkasnije do 1. juna. Zbog toga što je sjednica lokalnog parlamenta neplanirano trajala mjesec i po, taj rok je probijen, što znači da ove godine neće biti dodjele najvišeg opštinskog priznanja.

Odbornik SNP Savo Vučetić optužio je vladajuću većinu da je to svjesno uradila, jer u lokalnom budžetu nema novca za te svrhe.

Bonus video: