Socijalno ugroženima drva za ogrijev

Predstavnici Fondacije Ruka prijateljstva u zahtjevu za podršku Ministarstvu istakli su da će pomoć biti dodijeljena socijalno ugroženim siromašnim porodicama, a posebno onima koje imaju djecu mlađu od 14 godina i nemoćne starije članove
236 pregleda 0 komentar(a)
drva za grijanje, Foto: Luka Zeković
drva za grijanje, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.12.2015. 17:33h

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja podržalo je humanitarnu akciju NVO Ruka prijateljstva za podjelu drva za ogrijev i socijalno ugroženima.

Ministarstvo je, kako je saopšteno iz tog resora, kao pomoć dodijelilo 100 metara kubnih drvne mase u dubećem stanju, koja će u organizaciji fondacije biti dopremljena porodicama u Podgorici, Danilovgradu, Bijelom Polju i Beranama.

Predstavnici Fondacije Ruka prijateljstva u zahtjevu za podršku Ministarstvu istakli su da će pomoć biti dodijeljena socijalno ugroženim siromašnim porodicama, a posebno onima koje imaju djecu mlađu od 14 godina i nemoćne starije članove.

Kako su objasnili drva za ogrijev, do tri kubika po domaćinstvu, dopremljena su porodicama na području Podgorice.

"Sa podjelom pomoći nastaviće se i u opštinama Danilovgrad, Bijelo Polje i Berane. Prema informacijama iz Fondacije kroz akciju će ovu vrstu podrške dobiti više od 50 porodica sa područja četiri opštine", navodi se u saopštenju.

Bonus video: