SSŠ “Sergije Stanić nesmetano realizuje nastavu onlajn: Napravili smo Akcioni plan

Iz škole je saoppšteno da su uz pomoć nastavnog osoblja formirane vajber grupe ( grupa svih nastavnika dje se razmjenjuju informacije i uputstva, grupe Odjeljenjskih vijeća, kao i vajber grupe odjeljenskog starješine sa učenicima), kako bi nesmetano nastavili sa učenjem
2307 pregleda 2 komentar(a)
ŠSS “Sergije Stanić" (arhiva), Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
ŠSS “Sergije Stanić" (arhiva), Foto: Luka Zeković, Luka Zeković
Ažurirano: 24.03.2020. 16:23h

Škola za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić” od kako su uvedene Vladine mjere nesmetano realizuje nastavu onlajn. Iz te škole saopšteno je da je formiran Tim za organizaciju onlajn nastave koji čine direktor, pomoćnici dirktora, pedagog, ICT koordinator i predsjednica aktiva.

“Svjesni ozbiljnosti situacije koja je zadesila i našu zemlju, a u želji da naši učenici ne zaostaju sa gradivom, napravili smo Akcioni plan za realizaciju nastave i sva moguća uputstva i procedure, kako bi nastava mogla da se realizuje”

Iz škole je saoppšteno da su uz pomoć nastavnog osoblja formirane vajber grupe ( grupa svih nastavnika dje se razmjenjuju informacije i uputstva, grupe Odjeljenjskih vijeća, kao i vajber grupe odjeljenskog starješine sa učenicima), kako bi nesmetano nastavili sa učenjem.

“U međuvremenu, veliki dio našeg nastavnog osoblja je formirao digitalne učionice, kako bi lakše komunicirali sa učenicima, a učenici mogu postavljati pitanja za gradivo koje im nije jasno. U skladu sa planom i procedurom koju smo napravili na nivou škole, nastavnici su slali materijale za učenje pedagogu koji ih pregleda, a zatim prosleđuje ITC koordinatoru koji ih uredno ažurira na sajtu školeza svako od 42 odjeljenja”, kazali su iz ove ustanove.

Poručili su da učenici mogu da prate i praktični dio nastave, jer su nastavnici u kabinetima snimili video emisije iz oblasti kuvarstva, restoraterstva, turizma, a u pripremi su i video materijali iz poslastičarstva i prodaje.

“Svi video materijali se redovno objavljuju na školskom YouTube kanalu, gdje učenici mogu nemsetano da prate tok rada kada je praktična nastava u pitanju. Trudimo se da naši učenici i njihovi roditelji na vrijeme dobiju sve važne informacije, pa materijal objavljujemo i na Fejsbuk i Instagram stranicama”.

Iz škole su rekli da će u skladu sa kalendarskom nastavnom godinom ocijeniti đake koji uredno šalju domaće i radne zadatke, a koje nastavnici pregledaju i ocjenjuju, a provjeravaju i znanje putem Skajpa i drugih elektronskih platformi.

Bonus video: