Stanković: Treba li ja da sam odgovoran za saradnika koga nisam doveo?

"Moram se osvrnuti na tvrdnje da treba da snosim objektivnu odgovornost zbog činjenice da se bivši sekretar sumnjiči za kršenje zakonskih propisa", naveo je Stanković
18745 pregleda 59 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.11.2019. 15:14h

Tužilačka organizacija mora biti zaštićena od ugrožavanja tužilačke samostalnosti, posrednih uticaja i pritisaka, poručio je vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca, Ivica Stanković.

On je, na otvaranju Dana tužilaca Crne Gore, kazao da je državna tužilačka organizacija u posljednjem periodu bila ispunjena izazovima, intenzivnije nego ikad.

Stanković je rekao da su pokazali da su spremni da na te izazove adekvatno reaguju.

“Moramo zaštititi tužilačku organizaciju od ugrožavanja tužilačke samostalnosti, posrednih uticaja i pritisaka”, naglasio je Stanković.

Ivica Stanković
Ivica Stanković(Foto: Savo Prelević)

On je podsjetio na aktuelne događaje i pokušaje diskreditacije i urušavanja profesionalnog integriteta.

"Moram se osvrnuti na tvrdnje da treba da snosim objektivnu odgovornost zbog činjenice da se bivši sekretar sumnjiči za kršenje zakonskih propisa", naveo je Stanković.

Dan tužilaca
Sa Dana tužilaca(Foto: Savo Prelević)

Stanković je pitao da li treba da snosi odgovornost za ponašanje svog saradnika koga on nije doveo na to mjesto.

“U slučaju Državnog tužilaštva odgovornost za nečasne radnje snosi onaj koji je osumnjičen za njih”, istakao je Stanković i dodao da će nastaviti sa borbom protiv svih učinilaca krivičnih djela, i ti rezultati biće vidljivi.

Bonus video: