Stijepović: Podgorica izrastala iz ratnog zgarišta u modernu 29. prijestonicu NATO

„Kao njen gradonačelknik sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je za nama jedna veoma uspješna godina. Uspjeli smo da odolimo brojnim izazovima i stvorimo pretpostavke za realizaciju najvažnijih i najvećih kapitalnih projekata u novijoj etapi raazvoja našeg grada“, izjavio je Stijepović
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.12.2017. 18:09h

Svečanom sjednicom Skupštine Glavnog grada obilježen je Dan oslobođenja Podgorice 19. decembar.

Predsjednik Filip Vujanović je poručio da je „oduševljen“ razvojem Glavnog grada u protekloj godini.

„Da potvrdim konstataciju koju smo nekoliko puta čuli da je Podgorica zaista najveće regionalno gradilište i da se pokazuje da sve potencijale stavlja u funkciju svog razvoja i dobra svih naših građana“, poručio je Vujanović.

Dodao je da ga raduje intenzitet razvoja kapitalnih projekata i visok nivo socijalne brige i povećani kvalitet komunalnih usluga koji je vidljiv iz godine u godinu. Ocijenio je da je Stijepović sa timom pokazao visoku odgovornost i posećenost.

„Uvjeren sam da se realizovala poruka gradončelnika da je građanin na prvom mjestu. Želim da nastavi tako i da pokaže da Podgorica ima svoje resurse koji pripadaju svim građanima i obezbjeđuju kvalitetan razvoj našeg Glavnog grada“, ocijenio je Vujanović.

Na svečanosti Slavoljub Stijepović je kazao da 19. decembar neraskidivo vezuje za antifašističku prošlost i junačke žrtve.

„Brojimo i slavimo 73 godine od kako je naša Podgorica izrastala iz ratnog zgarišta do ove današnje moderne i 29. prijestonice saveza najmoćnijih i najrazvijenijih država svijeta“, rekao je Stijepović.

On je istakao da je Podgorica grad temelj Crne Gore i jedinstven resurs i zamajac razvoja države.

„Kao njen gradonačelknik sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je za nama jedna veoma uspješna godina. Uspjeli smo da odolimo brojnim izazovima i stvorimo pretpostavke za realizaciju najvažnijih i najvećih kapitalnih projekata u novijoj etapi raazvoja našeg grada“, izjavio je Stijepović.

Dodao je da Glavni grad u narednoj godini očekuje puno posla ali je naglasio da sa optimizmom gleda u dalji razvoj Podgorice.

Stijepović je uručio nagrade najboljim studentima sa 30 fakulteta čije je sjedište u Podgorici, ali je i svečano uručio nagrade „19. decembar“ ovogodišnjim laureatima, Službi zaštite Glavnog grada, vlasniku kompanije „Voli“ Draganu Bokanu i kompozitoru kantautoru Slobodanu Kovačeviću.

Bokan je obraćajući se prisutnima u ime ovogodišnjih laureata poručio da nagrada na prvom mjestu pripada podgoričkim vatrogascima.

„Rizikovali su svoj život u borbi sa vatrenom stihijom i požarima koji su nas zadesili ove godine. Njihov trud i posvećenost da zaštite živote građana i imovinu građana predstavlja podvig koji je pokazao koliku plemenitost i humanost ovi ljudi nose u srcu“, rekao je Bokan.

Izjavio je i da će svoju novčanu nagradu od 3.000 eura donirati Zavodu „Komanski most“.

Za kraj svečanosti nastupio je Slobodan Kovačević.

Galerija

Bonus video: