Studenti FPN nemaju gdje da spremaju ispite: Biblioteka radi četiri sata kraće

Direktorica Univerzitetske biblioteke Bosiljka Cicmil, nije odgovorila na pitanja poslata 18. aprila, povodom radnog vremena biblioteke na Političkim naukama
164 pregleda 4 komentar(a)
Bibilioteka FPN, Foto: Jelena Kontić
Bibilioteka FPN, Foto: Jelena Kontić
Ažurirano: 25.04.2017. 20:00h

Biblioteka na Fakultetu političkih nauka (FPN) radi jednu smjenu već tri mjeseca od 8 do 16 časova. Iznenadna promjena se desila tokom zimskog odmora.

Biblioteka i čitaonica su prije promjene radnog vremena radile u dvije smjene, od osam do tri i od tri do 20 časova.

Predstavnik studenata druge godine novinarstva, Mićan Andrijašević ističe da mu sadašnje radno vrijeme biblioteke ne odgovara.

„Ne odgovara mi što je radno vrijeme skraćeno. To je posebno problem kada prijepodne imamo predavanja, a poslijepodne želimo da čitamo, učimo, pišemo seminarske ili druge radove. Dešava se da imamo pojedina predavanja u večernjim časovima, na primjer oko 18 sati, tako da ako dođemo ranije ne možemo koristiti čitaonu dok čekamo, niti uzeti stručnu literaturu iz nje. Zbog skraćenog radnog vremena u biblioteci se stvaraju gužve tokom dana što dodatno nezadovoljava“, kaže Andrijašević.

Iz službe Fakulteta je rečeno da ukidanje druge smjene biblioteke nije u njihovoj nadležnosti. Biblioteka je, kako navode, pod okriljem Centralne univerzitetske biblioteke:

„Povodom radnog vremena biblioteke uprava Fakulteta političkih nauka se obraćala nadležnima u Centralnoj univerzitetskoj biblioteci, u čijem je organizacionom sastavu biblioteka FPN-a. Takođe, studentski predstavnici su planirali da se obrate direktorici Univerzitetske biblioteke, ali mi ne znamo da li su to do sada uradili.“

Direktorica Univerzitetske biblioteke Bosiljka Cicmil, nije odgovorila na pitanja poslata 18. aprila, povodom radnog vremena biblioteke na Političkim naukama.

Predsjednik studentskog parlamenta FPN-a, Aleksandar Šipčić, takođe, nije odgovorio na pitanja koja se tiču žalbi studenata povodom novog radnog vremena biblioteke.

Andrijašević ističe da će se na događaju „Povjerenički sat“, u četvrtak, 27. aprila, govoriti o „novom“ radnom vremenu biblioteke i kreirati zahtjev kojim će se izraziti nezadovoljstvo zbog ukidanja druge smjene.

„Predsjednik Vijeća studenata i student povjerenik u Studentskom parlamentu Univerziteta CG će u četvrtak 27. aprila u sali 1 od 17 časova iznijeti sva pitanja od značaja i otvoriti raspravu o mogućim problemima. Već smo u neformalnom razgovoru sa studentima dobili pitanja i predočeni su nam neki problemi. Voljeli bismo da čujemo mišljenja što većeg broja studenata prije nego što se tim problemima pozabavimo“, piše u najavi događaja

Bonus video: