Studenti Predškolskog vaspitanja oslikavaju hol

Irena Bujić, studentkinja treće godine Predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kazala je da su sa oslikavanjem hola započeli studenti četvrte godine i profesorica Marijana Blečić, a sada nastavljaju mlađe kolege, a sve u želji da stvore što kreativniji prostor
454 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije, Foto: Svetlana Mandić
Sa akcije, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 25.04.2019. 08:04h

U cilju kreiranja kreativnog prostora za učenje studenata pomenutog studijskog programa, kao i uspostavljanja centra za obuke vaspitača, studenti i profesori sa studijskog programa za Predškolsko vaspitanje i obrazovanje Filozofskog fakulteta u Nikšiću oslikavaju hodnik na pomenutoj visko-obrazovnoj ustanovi. Sa akcijom su krenuli u martu i nastaviće do kraja maja, a naredne školske godine počeće i da oslikavaju učionice. Prema riječima prof. dr Veselina Mićanovića, šefa studijskog programa za Predškolsko vaspitanje i obrazovanje, pored oslikavanja kreativnog prostora za učenje i obuke, planirana je i nabavka namještaja, savremenih materijala i manipulativa za rad, vrijednih oko 50 hiljada eura, a sredstva su obezbijeđena kroz projekat KI (cjeloživotno učenje) koji Filozofski fakultet realizuje u partnerstvu sa Srbijom, Mađarskom, Velikom Britanijom, Rumunijom i Slovenijom. Projekat je usmjeren na institucije koje se bave predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem u pomenutim državama.

“Centar za učenje biće na određeni način nastavak kontakta fakulteta sa svršenim studentima, vaspitačima i praktičarima. Određeni programi će se akreditovati od strane Zavoda za školstvo, a njihova implementacija će se obavljati upravo na ovoj instituciji“, kazao je Mićanović.

Irena Bujić, studentkinja treće godine Predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kazala je da su sa oslikavanjem hola započeli studenti četvrte godine i profesorica Marijana Blečić, a sada nastavljaju mlađe kolege, a sve u želji da stvore što kreativniji prostor.

„Smatramo da je kreativnost najvažnija u razvoju svakog vaspitača. Bitno je da se sa djecom predškolskog uzrasta radi što kreativnije u svim predmetnim oblastima i slobodnim aktivnostima“, kazala je Bujić i dodala da svi zajedno osmišljavaju šta će se naći na zidu hola.

Bonus video: