Studentski parlament UCG postao član Evropske studentske unije

Rektorka Univerziteta Radmila Vojvodić ocjenila je da je ovo značajan događaj za crnogorske visokoškolce
52 pregleda 5 komentar(a)
SP, Bergen, Foto: UCG
SP, Bergen, Foto: UCG
Ažurirano: 13.05.2016. 16:09h

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore primljen je u punopravno članstvo Evropske studentske unije (ESU) na sjednici Skupštine te asocijacije koja se održava u norveškom Bergenu.

"Krovna organizacija studenata Univerziteta Crne Gore postala je članica ESU dobivši tročetvrtinsku podršku delegata studentskih parlamenata iz 38 evropskih zemalja. Članstvo Studentskog parlamenta u krovnoj organizaciji studentskih parlamenta država Evrope veliko je priznanje Univerzitetu Crne Gore i SPUCG ako se ima u vidu višedecenijska tradicija ESU", navodi se u saopštenju UCG.

Rektorka Univerziteta Radmila Vojvodić čestitala je Studentskom parlamentu članstvo u Evropskoj studentskoj uniji, ocjenjujući da je to značajan događaj za crnogorske visokoškolce, jer i formalno postaju dio evropske porodice studenata koja broji više od 15 miliona članova.

U Studentskom parlamentu kažu da će izdizanje SPUCG u evropske okvire djelovanja doprinijeti većoj internacionalizaciji Univerziteta Crne Gore i vidljivosti crnogorskih studenata na evropskom prostoru visokog obrazovanja.

Bonus video: